„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Sakaru tornis var traucēt Daugavpils lidostas darbu RU

Aleksandrs Rube

Daugavpils novada dome lūdza Daugavpils domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta rekomendāciju uzņēmuma „TELE2” iesnieguma izskatīšanā par kārtējās bāzes stacijas būvniecību Maļinovas pagastā.

Problēma radās saistībā ar vietu, kur paredzēta torņa būvniecība, - tas atradīsies 3 kilometru attālumā no Daugavpils lidostas. „TELE2” konsultējās ar Latvijas Civilās aviācijas aģentūru (CAA) par sakaru torņa uzstādīšanu šajā vietā. Aģentūrā atbildēja, ka, tā kā lidojumi no minētās lidostas ir tikai potenciāli un faktiski nenotiek, CAA nebija iebildumu, lai gan, saskaņā ar likumu, tamlīdzīga objekta celtniecība (virs 30 metriem) nedrīkst atrasties 5 kilometru rādiusā ap lidostu, savukārt „TELE2” torņa augstums būs 60 metri.

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas locekļi, kuri izskatīja novada pašvaldības iesniegumu, uzskata, ka šajā jautājumā jārēķinās ar pilsētas plāniem. Investoru meklēšana un starptautiskas lidostas ierīkošana Daugavpilī joprojām ir projektos, tāpēc jau laikus jādomā par gaisa telpas rezervāciju un citiem lidostas attīstības aspektiem. Rezultātā komisija nolēma neieteikt novada domei izsniegt atļauju sakaru torņa būvniecībai.