„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Būvdarbu cenas pārsteidz aizvien vairāk

Daugavpils Valsts ģimnāzijā beidzot sāks būvēt baseinu // Foto: Aleksandrs Rube

Daugavpilī aizvien pieaug būvobjektu skaits, kuru celtniecības izmaksas tiek pārskatītas un pastāvīgi pieaug. Tagad šajā sarakstā ir arī Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola – papildu darbi tās jaunajā korpusā izrādījās dārgāki, nekā tika plānots agrāk.

Iepriekš skolas direktore Inguna Kokina ziņoja, ka nekāds sadārdzinājums nav gaidāms, taču, acīmredzot, izvairīties no tā neizdosies. Projektētāja SIA „MARK arhitekti” tāme izrādījās neprecīza – viņi bija aprēķinājuši, ka nepieciešamo darbu apjomu varēs paveikt par 200 000 eiro. Taču pretendenti (apvienība „LBB” un SIA „RH Būve”) pieprasīja summas, kas divas reizes pārsniedz minēto. Tāpēc 8. decembrī skola izsludināja jaunu iepirkumu.

 Atkarībā no būvfirmu reakcijas, kļūs skaidrs, vai būs jāaptur celtniecības darbi aptuveni 5 miljonus eiro vērtajā objektā. Interesanti, ka pirmo reizi savu pieteikumu šiem darbiem nav iesniedzis pašreizējais galveno darbu izpildītājs SIA „Lagron”. Saskaņā ar sākotnējo plānu, Saules skolas jaunā korpusa būvdarbi jāpabeidz līdz 2019. gada pavasarim.

Vēl viens liels papildus projekts gaidāms Daugavpils Valsts ģimnāzijā. Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja portālā liecina, ka ģimnāzijas jaunais baseins izmaksās 689 000 eiro (ar PVN). Konkursā uzvarēja jau minētais uzņēmums „Lagron”.

Remontdarbi ģimnāzijā notiek jau vairāk nekā gadu. Iemesls – projektētāja SIA „Lūsis” kļūdas un citas grūtības. Taču, saskaņā ar celtnieku sniegto jaunāko informāciju, sarežģītākais jau ir aiz muguras. Jāatzīmē, ka ģimnāzijas audzēkņi joprojām mācās Daugavpils Universitātes jaunajā korpusā