„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Noziedznieks sadur iedzīvotāju un policistu

23. maijā ap pl. 1.30 Valsts policijas (VP) Daugavpils iecirknis saņēma informāciju no kāda vērīga Naujenes pagasta iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka nezināms vīrietis, iekļūstot daudzdzīvokļu mājas pagrabtelpā, nozadzis no tās velosipēdu, pēc kā ar zagto transportlīdzekli aizbraucis nezināmā virzienā. Minētās informācijas pārbaudei, notikuma vietā nekavējoties izbrauca VP Daugavpils iecirkņa ekipāžas, kas, ierodoties noradītajā adresē, konstatēja, ka daudzdzīvokļu mājas pagalmā vairākiem transportlīdzekļiem ir izsisti logu stikli un no tiem ir nozagtas dažādas mantas. Aptaujājot lieciniekus un iegūstot informāciju par ļaundara pārvietošanās virzienu, likumsargi uzsāka operatīvās meklēšanas pasākumus.

Bēgot no policijas, vīrietis nodarījis nopietnus miesas bojājumus – vairākkārt iedūris ar nazi kādam iedzīvotājam, kurš, gribot palīdzēt varas pārstāvjiem noķert likumpārkāpēju, pats mēģinājis viņu aizturēt. Pēc mirkļa ļaundaris tika panākts un aizturēts, taču aizturēšanas laikā cieta arī viens no policistiem, kurš saņēmis vairākus naža dūrienus.

Gan iedzīvotājs, gan arī likumsargs no notikuma vietas tika nogādāti medicīnas iestādē, un par laimi viņu dzīvībai briesmas nedraud.

Policija noskaidroja, ka iespējamais vainīgais ir kāds vairākkārt tiesāts 1993.gadā dzimis vīrietis, kurš jau pirms nedēļas tika aizturēts aizdomās par 14 transportlīdzekļu apzagšanu, kas bija reģistrēti Daugavpils pilsētas teritorijā laika posmā no 29. aprīļa līdz 13. maijam. Šobrīd policisti turpina visu iepriekš minēto kriminālprocesu izmeklēšanu, savukārt tiesa tuvākajā laikā lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu.

Pašlaik vīrietim draud kriminālatbildība gan par iepriekš minētām 14 zādzībām, gan arī par zādzībām no transportlīdzekļiem, kas bija izdarītas Naujenes pagastā, velosipēda zādzību, par miesas bojājumu nodarīšanu iedzīvotājam, kā arī par uzbrukumu un miesas bojājumu nodarīšanu varas pārstāvim.

VP Daugavpils iecirkņa darbinieki pateicas iedzīvotājiem par atbalstu ļaundara aizturēšanā, taču aicina līdzcilvēkus ziņot likumsargiem par iespējamajiem likumpārkāpumiem, nevis patstāvīgi mēģināt aizturēt noziedzniekus, jo šāda rīcība var būt bīstama veselībai un dzīvībai.