„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Kravas auto dubultgrīdā atklāja kontrabandas cigaretes

26. maijā Terehovas muitas kontroles punkta darbinieki pārbaudīja kādu no Krievijas iebraukušu kravas automašīnu. Pārbaudē piedalījās arī muitas kinologs ar tabakas meklēšanai apmācītu darba suni, kas palīdzēja uziet piekabes grīdā izveidoto kontrabandas cigarešu slēptuvi, informē VID Sabiedrisko attiecību daļa.

Transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātas kontroles veikšanai, un skenēšanas attēla analīzes rezultātā muitas darbinieku aizdomas par piekabes grīdā ierīkoto slēptuvi apstiprinājās. Demontējot grīdu, muitas amatpersonas atklāja, ka zem tās atrodas liels daudzums dažādu marku cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, kā arī bez akcīzes nodokļa markām.

Muitas kontroles rezultātā tika izņemti 313 200 dažādu marku cigarešu.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.