„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Preiļos aizturēts laupītājs

22. maija naktī VP Preiļu iecirknis saņēma informāciju no kādas Preiļu izklaides vietas, ka ap pl. 1.00 tajā bija ieradies nenoskaidrots vīrietis un, piedraudot darbiniekiem ar mačetei līdzīgu priekšmetu, nolaupījis alkoholiskus dzērienus, pēc tam atstājis telpas un devies nezināmā virzienā. Notikuma vietā nekavējoties ieradās likumsargi un tika uzsākti operatīvie ļaundara meklēšanas pasākumi, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Izmeklēšanas darbību un operatīvo pasākumu rezultātā tika noskaidrots, ka iespējamais vainīgais neilgi pēc laupīšanas izdarīšanas bija ieradies citā izklaides vietā, kur arī draudējis darbiniekiem un ar cirvi izsitis ieejas durvis, savukārt vēl kādam tirdzniecības objektam izsitis dubulto pakešu loga stiklu. Turpinot darbu, aizdomās par saistību ar minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem tās pašas dienas rītā policisti Preiļos aizturēja kādu 1988. gadā dzimušo vīrieti. Tostarp tika veikta kratīšana vīrieša dzīvesvietā, kuras rezultātā tika konfiscēta mačete, kas, visdrīzāk, bija izmantota minētajā laupīšanā, ka arī nelegāla munīcija. Jāpiebilst, ka iespējamais vainīgais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Vīrietim ar tiesas lēmumu tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pašlaik likumsargi turpina visu triju notikumu izmeklēšanu, savukārt iespējamai vainīgajai personai par minētiem noziedzīgajiem nodarījumiem draud kriminālatbildība. 

Policija atgādina, ka pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.