„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Pamestas būves joprojām ir drauds bērnu dzīvībai

Maija nogalē Daugavpilī notika traģisks gadījums, kur pamestas bumbu patvertnes teritorijā nāvējošu kritienu piedzīvoja 11 gadus vecs zēns. Tas bija kā skumjš atgādinājums, ka pamestas būves joprojām ir drauds bērnu dzīvībai.

Bumbu patvertne pieder Daugavpils pašvaldībai. Daugavpils domes izpilddirektora vietniece Tatjana Dubina pastāstīja, ka ēka ir slēgta pazemes būve (bez logiem), tā ir iekonservēta, visas ieejas ir aizvērtas, uzstādīta arī signalizācija. „Objektā nav brīvi pieejami ceļi, kā arī celiņi gājēju pastaigām, līdz ar to pašvaldība uzstādīja brīdinājuma zīmes,” teica T. Dubina, piebilstot, ka pašvaldības objekti tiek periodiski apsekoti, un, ja tiek konstatēta bīstamība (iekļūšanas iespēja, sabojātas konstrukcijas, nozagtas lūkas, izsisti logi utt.), tiek sastādīti defekta akti, un bīstamība tiek novērsta.

Visu rakstu lasiet 11. jūnija numurā.