„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Daugavpilī likvidē nelikumīgu alkohola ražotni

Aizvadītajā nedēļā Valsts policija Daugavpilī likvidēja nelegālu alkohola ražotni, nelikumīgu ar akcīzes nodokli apliekamo preču glabāšanas vietu, ka arī konfiscēja ievērojamu daudzumu nelegālo alkoholisko dzērienu un cigarešu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP LRP Kriminālpolicijas biroja likumsargi ieguva informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Lai pārbaudītu informāciju, policisti veica kratīšanu norādītajā nekustamajā īpašumā, kur apskates laikā konstatēja ierīkotu alkohola ražotni, uzglabātus nelikumīgus alkoholiskos dzērienus un to izgatavošanai izmantojamās izejvielas. Kopumā notikuma vietā konfiscēts ap 585 litriem brāgas un gatavās produkcijas –  kandžas, alkohola ražošanas ierīces un izejvielas. Turpat tika aizturēti arī iespējamie vainīgie – 1984. un 1970. gadā dzimuši vīrieši, kuri jau vairākkārt bija nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar analogiem likumpārkāpumiem.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražoto alkoholu vīrieši, visdrīzāk, bija plānojuši realizēt nelikumīgās akcizēto preču tirdzniecības vietās – t.s. “točkās”.  

Turpinot darbu, pēc dažām dienām tika iegūta papildus informācija un pārbaudīta arī kāda privātmāja, kur kratīšanas laikā konfiscēti vēl 635 litri nelegālā alkohola, kā arī 14 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Šoreiz saistībā ar notikušo tika aizturēts kāds 1988. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Jāpiebilst, ka arī viņš iepriekš bija nonācis likumsargu redzeslokā.

Lai precīzi noteiktu abos gadījumos konfiscēto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajiem vainīgajiem par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz simt četrdesmit eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.