„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.8 °C
daži mākoņi

Neļāva ievest valstī cigarešu kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienests

20. jūnijā  Kārsavas muitas kontroles punkta darbinieki, pārbaudot no Krievijas iebraukušu kravas vilcienu, novērsa cigarešu kontrabandu. Analizējot vilciena sastāva skenējuma attēlus, muitas darbiniekiem radās aizdomas par slēptām precēm kravā ar minerālmēsliem. Kopā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika veikta kontrole un hopertipa vagonā konstatētas melnā polietilēna plēvē ietītas kastes. Atverot iepakojumus, tajos konstatētas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemti 300 000 cigarešu “Premjer” (15 000 paciņu jeb 1500 cigarešu bloki) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt Terehovas muitas kontroles punkta amatpersonas kādas vieglās automašīnas BMW skenēšanas attēlu analīzes rezultātā atklāja kontrabandas cigarešu slēptuvi. Padziļinātās kontroles gaitā, noņemot priekšējos sēdekļus, konstatēts, ka grīdā speciāli izveidotas lūkas, lai piekļūtu nelegāli pārvietoto preču slēptuvei. Tajā atradās 51 360 cigaretes "NZ Gold" (2568 paciņas jeb 256 cigarešu bloki) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.