„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Daugavpilī apturēja pārgalvīgu braucēju

Aizvadītajā nedēļā, veicot ierasto ceļu satiksmes uzraudzību Daugavpils teritorijā, policisti pamanīja kādu automašīnu, kas brauca ar vairāk nekā divas reizes lielāku ātrumu, nekā atļauts. Likumsargi minēto transportlīdzekli apturēja un veica nepieciešamo pārbaudi.

Tika konstatēts, ka autovadītājs traucās ar ātrumu 119 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts naudas sods no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz 12 mēnešiem.

Jau kopš aprīļa papildus ierastajām atļautā braukšanas ātruma kontroles metodēm Valsts policija satiksmes uzraudzībā sāka izmantot arī 40 jaunus rokas video radarus. Jāpiebilst, ka arī Latgales reģionā likumsargu rīcībā esošie jaunie video radari veic transportlīdzekļa ātruma mērīšanu, vienlaicīgi ierakstot augstas izšķirtspējas video. Ar šo mērierīci var veikt ātruma kontroli jebkurā diennakts laikā un jebkādos laikapstākļos. Izmantojot šo jauno radaru, arī tika aizturēts pārgalvīgais braucējs.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Lielākā daļa satiksmes negadījumu notiek, pārsniedzot maksimāli atļauto kustības ātrumu vai nepareizas ātruma izvēles dēļ, atbilstoši ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem. Pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu pat par 10 km/h, palielinās risks nokļūt satiksmes negadījumā, jo, kad radīsies kustības bīstamība un vajadzēs uz to reaģēt, veicot bremzēšanu, tad apstāšanās ceļš palielināsies par vairākiem metriem. Šie metri var būt izšķiroši ceļu satiksmes negadījumā!