„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Kārsavā aizdomās par uzbrukumu policistiem aiztur divus vīriešus

Valsts policija ieguva informāciju par kādu aizdomīgu automašīnu, kuras vadītājs, iespējams, bija sēdies pie stūres alkohola reibumā un bez tiesībām. Vainīgā pēdu dzīšana beidzās ar uzbrukumu policistiem, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

15. jūlija naktī Valsts policija saņēma informāciju no kāda iedzīvotāja, ka pa Kārsavas pilsētu pārvietojas aizdomīga BMW markas automašīna, kuras vadītājs, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā un bez autovadītāja tiesībām. Šī informācija tika operatīvi nodota tuvākajam norīkojumam, kas, ieraugot minēto automašīnu, uzsāka sekošanu. Pēc brīža transportlīdzeklis apstājās, no tā izkāpa vadītājs un devās kādas jauniešu kompānijas virzienā. Lai veiktu nepieciešamo pārbaudi, likumsargi piegāja pie vīrieša un aicināja sekot līdzi uz policijas mašīnu, taču aizdomās turamais nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām doties uz dienesta transportlīdzekli. Jāpiebilst, ka divas viņam blakus stāvošās personas – 1994. un 1999. gadā dzimušie vīrieši (abiem konstatēts vairāk nekā divu promiļu stiprs alkohola reibums) -- traucēja policijas darbiniekiem pildīt dienesta pienākumus, nereaģēja uz vairākkārtējiem lūgumiem pārtraukt huligāniskās darbības, draudēja policistiem ar fizisku izrēķināšanos un sāka grūstīties. Personu nomierināšanai un aizturēšanai tika izsaukts vēl viens norīkojums, ka arī nācās piemērot fizisku spēku un drošības līdzekļus.

Pašlaik saistībā ar notikušo attiecībā pret viņiem ir ierosināts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvjiem. Pret BMW vadītāju, 1999. gadā dzimušo vīrieti, uzsāktas divas administratīvās lietvedības -- par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un par nepakļaušanos un patvaļīgu notikuma vietas atstāšanu.

Valsts policija atgādina, ka policijas darbinieks ir valsts varas pārstāvis, un likumīgās prasības un rīkojumi, ko viņš izvirzījis vai devis, pildot dienesta pienākumus, visām personām ir obligāti jāizpilda. Nepakļaušanās policijas darbinieka likumīgajām prasībām, policijas darbinieka goda aizskaršana, pretošanās viņam, viņa dzīvības un veselības apdraudējums, kā arī rīcība, kura traucē pildīt dienesta pienākumus, ir sodāma LR likumos noteiktajā kārtībā. Saskaņā ar LAPK 175. pantu, par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka, pašvaldības policijas darbinieka, robežsarga vai zemessarga, kā arī karavīra likumīgajam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus, — uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Pēc KL 169. panta un 270. panta 1. daļas, par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.