„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Kādos gadījumos iespējama kredītu apvienošana?

Ikvienam var rasties vajadzība pēc aizdevuma un tas nav nekas nosodāms. Kredīts, kas pēc definīcijas ir vērtība, piemēram, nauda, ko kreditors apņemas nodrošināt aizdevuma ņēmējam, mūsdienās ir izplatīts darījums, ar kā palīdzību iegādāties dažādas lietas vai segt citus izdevumus. Šobrīd finansu nozares uzņēmumi piedāvā patērētājiem izvēlēties no plaša, dažādu veidu aizdevumu klāsta, kas paredzēti atšķirīgu izdevumu segšanai. Tādos tirgus apstākļos, patērētāji nereti uzņemas vairākas saistības un izmanto iespēju izvēlēties aizņemties no dažādiem aizdevējiem, līdz ar to aktuāli var kļūt izvērtēt kredītu apvienošanas iespējas.

Refinansēšana, jeb pārkreditācija, ir esošā aizdevuma līguma nosacījumu pārskatīšana, kā rezultātā iespējama ne vien vienošanās par izdevīgākiem aizdevuma nosacījumiem, bet arī dažādu kredītu apvienošna vienā. Tas jo sevišķi ērti būs tiem, kas sadarbojas ar dažādiem kreditoriem, jo sniedz iespēju norēķināties par aizdevumu vienā maksājumā, nevis vairākos kā iepriekš. Apvienojot kredītus, aizdevējs izsniedz jaunu aizdevumu, vai pareizāk - sedz kredītņēmēja saistības pret citiem kreditoriem -, līdz ar to tiek veidots jauns aizdevuma līgums. Tas dod iespēju vienoties par izdevīgākiem nosacījumiem. Šobrīd arvien aktuālāka kļūst kredītu apvienošana online, jo tā ir iespēja ikvienam uzzināt par iespējām optimizēt savas ar kredītsaistībām saistītās izmaksas ērti un ātri.

Ir vairāki iemesli, kāpēc patērētāji vēlas apvienot kredītus, taču ne vienmēr tas ir iespējams, jo arī šo finansu sektora pakalpojumu regulē dažādi ierobežojumi. Pimēram, aktīvs parādu piedziņas process var likt atvadīties no domas, ka iespējama kredītu apvienošana bez ķīlas vai nozīmēt pat atteikumu prasību apmierināt pilnīblā. Gadījumos, kad kredītņēmējs veicis savu esošo kredītsaistību apmaksu regultāri un ir pierādāmi makstātspējīgs, par kredītu apvienošanu nav sevišķi jāuztraucas. Daudzas kredītiestādes apvieno neierobežotu skaitu aizdevumu, pie tam iespējams apvienot kredītus, kas ņemti dažādās banku vai nebanku finansu iestādēs. Tiesa gan ir ierobežojumi kredītu kopsummai, ko iespējams segt šādā veidā, ko katra kredītiestāde nosaka pati.

Kredītsaistības iespējams apvienot arī gadījumos, kad kādu iemeslu dēļ aizdevuma ņēmējs apzinās, ka vairs nespēj veikt savu saistību maksājumus tādā apmērā, kā iepriekš. Šajā situcācijā pareizākais ir laikus vērsties iestādē, kas piedāvā šo pakalpojumu, pie kam tai nav jābūt tieši tai iestādei, kurā aizdevums ir saņemts. Šādi ir iespējams samazināt ikmēneša kredītsaistību maksas apjomu, pagarināt atmaksas termiņu un veikt citas izmaiņas, kas var atvieglot kredītņēmējam atmaksas procesu.

Ja aizņēmumi saņemti dažādās kredītiestādēs, tos iespējams apvienot gan kādā no aizdevuma izniedzējiestādēm, gan neitrālā banku vai nebanku sektora uzņēmumā, kā pakalpojumu klāstā pieejama pārkreditēšna. Tā kā kredītu apvienošana saistīta ar jauna aizdevuma izsniegšanu, potenciālajam klientam jāspēj pierādīt regulāru ienākumu esamību un jābūt pozitīvai kredītvērsturei. Ja šāda informācija tiek apstriprināta, iespējama kredītu apvienošana bez galvotāja vai ķīlas. Iespējams apvienot arī dažādiem mēķiem izsniegtus aizdevumus, piemēram, patēriņa kredītu un auto kredītu, kā arī iespējams pārskatīt citus kredītun veidus.

Kredītu apvienošana ir process, kas var gan palīdzēt veiksmīgi tikt galā ar grūtībām segt ikmēneša kredīktmaksājuma apjomus, gan ietaupīt un pārskatīt iepriekšējo aizdevumu līgumos nostiprinātās vienošanās, padarīt tās izdevīgākas kredītņēmējam. Lai gan ne vienmēr iespējams to veikt, laicigi interesējoties par iespējām kredītu maksājumus konsolidēt, visbiežāk iespējams atrast risinājumu jebkurai finansu situācijai vai problēmai - jo vairāk informācijas par to uzņem potenciālais apvienošnas aizdevuma saņēmējs, jo izdevīgākus vienošanās nosacījumus ar kreditoru ir iepējasms panākt.