„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.1 °C
apmācies

Daugavpilī, Rēzeknē un Krāslavā dzelzceļa peronu remontu nāksies pagaidīt

Daugavpils dzelzceļa stacijas peroni jau sen „gaida”, kad tiks atjaunoti -- šī ir viena no lielajām stacijām, kur uzgaidāmā zona ir visvairāk nolietota. Nesen uzņēmums „Latvijas dzelzceļš” (LDz) paziņoja par vērienīgu 48 dzelzceļa pasažieru peronu remontdarbu plānu, kas jāīsteno līdz 2023. gadam. Taču ar staciju peronu modernizāciju Latgalē uzņēmums pagaidām nesteidzas – Daugavpils, Rēzeknes un Krāslavas stacijas peronus solās salabot vēlāk.

Tuvākajā laikā LDz iecerējis veikt remontdarbus dzelzceļa atzaros Rīga--Jelgava, Rīga—Tukums 2, Rīga--Krustpils un Rīga--Skulte. Pievērsties Latgales reģionam tiek plānots laika posmā no 2023. līdz 2027. gadam (līnija Krustpils--Daugavpils, Krustpils—Rēzekne--Zilupe, Daugavpils--Krāslava).

Saskaņā ar jauno modernizācijas plānu dzelzceļa stacijās tiks paaugstināti peroni, lai atvieglotu iekāpšanu vilcienos un izkāpšanu no tiem, kā arī paredzēta peronu pielāgošana cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Jauninājumi ir ieplānoti arī riteņbraucējiem. Šī projekta kopējās izmaksas pārsniedz 44 miljonus eiro – lielāko daļu sedz Eiropas Kohēzijas fonds.

Tikmēr Daugavpils stacijā ir gaidāmi daži uzlabojumi: tuvāko mēnešu laikā tiks nostiprināts avārijas tunelis zem stacijas un nosiltināti ēkas pamati (daudzi pasažieri jau būs ievērojuši, ka piegādāts siltinātājs). Stacijā paredzēts veikt arī kanalizācijas sistēmas remontu.

Atgādinām, ka pagājušā gada nogalē šajā pilsētas objektā beidzot tika salabotas galvenās kāpnes -- atjaunināti pakāpieni un uzstādītas jaunas margas. Redzot to un būvrežģi uz perona, daudzi pasažieri nolēma, ka tiek gatavots arī perona remonts. Tas gan vēl būs jāpagaida -- pagaidām LDz prioritāte ir tuneļa nostiprināšana, jo apdraud cilvēku drošību.