„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.1 °C
apmācies

Iegādātais lāzeroperāciju aparāts pavēris DRS jaunas iespējas ķirurģijas jomā

Daugavpils reģionālā slimnīca iegādājusies jaunu lāzeroperāciju iekārtu, kas paver jaunas iespējas ķirurģijas jomā, “Latgales Laiku” informēja ārstniecības iestādes administrācijā.

Pirmā veiktā lāzeroperācija bija hemoroīda plastika. Tuvākajā laikā lāzerproktoloģiskās operācijas tiks veiktas arī citiem pacientiem.

Sanitāres, medmāsas un citi kolēģi, kas piedalījās jaunajā operācijā, iepriekš bija izgājuši speciālu apmācību, lai kvalitatīvāk un korektāk pielietotu jauno tehnoloģiju. Operāciju veica ķirurgs, proktologs un flebologs Andrejs Pupkevičs, kurš gatavošanos lāzeroperācijām sāka pirms trim gadiem, studējot Polijā. Iegūtās zināšanas viņš ik pa laikam papildina.

“Pēc dažādām proktoloģiskām operācijām pacientiem diezgan bieži parādās izteikts sāpju sindroms. Lāzerķirurģijas priekšrocība ir tā, ka sāpju sindroms ir mazāks un dzīšanas process -- ātrāks,” norāda Andrejs Pupkevičs.

Pagaidām jaunā lāzeroperāciju iekārta tiek izmantota tikai proktoloģijas jomā, taču drīzumā to plānots izmantot arī ģinekoloģijā un LOR praksē.