„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.7 °C
apmācies

Ko skatās Latgales iedzīvotāji

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmums slēgt daudzus Krievijas TV kanālus izraisīja sabiedrībā neapmierinātību. Un šodien cilvēki arvien vairāk domā, ko tagad skatīties televīzijā? Laikraksta "Latgales Laiks" reportiere jautāja Latgales iedzīvotājiem, kādus raidījumus, filmas viņi skatās, kāpēc tās ir saistošas?

Varvara, pensionēta sociālā darbiniece: “Man ir dažādas intereses, raidījumus skatos atkarībā no garastāvokļa. Es dodu priekšroku „Youtube” vai meklēju kaut ko interneta plašumos. Man ļoti patīk raidījums "Gaidi mani", "Brīnumu lauks". Skatos dažādu valstu talantu konkursus. No filmām man visvairāk patīk melodrāmas. Labprāt skatos arī vēsturiskas un dokumentālās filmas, bet bez propagandas un politikas, jo tās mūsu dzīvē jau tāpat pietiek un es nevēlos vēl vairāk „piedrazot” prātu.”

Nataļja, mājsaimniece: “Es skatos to, kas mani interesē, un neko vairāk. Televizoru gandrīz nemaz neskatos, tikai internetā – ziņas, melodrāmas, detektīvfilmas. Klausos dažādus guru, skolotājus, kristīgās programmas, par veselību, kā ātri un garšīgi pagatavot maltīti. Skatos video par to, kādi fiziskie vingrinājumi jāveic mājās. Dažreiz klausos dziesmas dvēselei. Man nepatīk seriāli, jo tie ir ļoti gari, lai gan agrāk tos skatījos. Es skatos filmas, lai atpūstos un ne par ko sadzīvisku nedomātu. Agrāk man patika pārvērtību šovs „Moderns spriedums” un „Jaunā es”, bet tagad tie vairs nav pieejami.”

Irina, strādā pakalpojumu jomā: “Skatos seriālu „Ostītājs”, mūsu pilsētas ziņas pl. 20.00. Man ar to pietiek. Tagad nemaz nevar zināt, ko drīkst skatīties un ko nē, tāpēc es skatos visnepieciešamāko un to, kas interesē. Turklāt man nav daudz laika sēdēt pie televizora – darbs, tad mājas un jau ir klāt vakars.”

Jekaterina, friziere, pašlaik atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā: “Skatos „Youtube”, dažādus kanālus par ģimeni, ēdienu gatavošanu, valodām, ceļojumiem. Man nepatīk filmas un seriāli, skatos ļoti reti. Interesē raidījumi par sevis kā mātes, kā daudzpusīgas personības attīstību. Uzlaboju arī angļu valodas zināšanas. Man patīk, ka, skatoties šos raidījumus, varu atpūsties un uzzināt daudz noderīgas informācijas, kā uzlabot savu dzīvi.”

Ērika, menedžere interneta veikalā: “Skatos daudz ko, viss atkarīgs no garastāvokļa. Visbiežāk tie ir romantiska rakstura jauniešu seriāli vai filmas, -- tādas, kuras noskaties un aizmirsti, kas tur bija. Piesaista vieglums. Es neskatos nopietnas programmas, jo pēc darba ļoti gribas atpūsties un nenoslogot prātu.”

Komentāri

31.03.2022 20:49
Adel
Es tv kasti neskatos..jau daudzus gadus...