„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

“Inženieru arsenāls” cer uz veiksmīgu sadarbību ar modes dizaineru Aleksandru Vasiļjevu

Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs “Inženieru arsenāls” cer uz veiksmīgu sadarbību ar pazīstamo krievu modes vēsturnieku, kolekcionāru, mākslas kritiķi, televīzijas raidījumu vadītāju un estētu Aleksandru Vasiļjevu.


Kā ”Latgales Laiku” informēja iestādes administrācijā, aizvadītajā nedēļā Aleksandrs Vasiļjevs apmeklēja Tehnikas un industriālā dizaina centru "Inženieru arsenāls" un pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas.

Cienījamais mākslinieks jau vairākas reizes ir eksponējis sava fonda kolekciju Daugavpils cietoksnī, Marka Rotko mākslas centrā un patlaban turpina meklēt telpas savas kolekcijas ilglaicīgai eksponēšanai.

Jautājums par Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas izvietošanu aktualizējās pirms kāda laika, kad kolekcijas palikšana Viļņas muzejā bija zem jautājuma zīmes sakarā ar īres līguma nosacījumiem un kolekcijai tika meklētas jaunas telpas.

Toreiz Daugavpils piedāvāja Aleksandra Vasiļjeva fonda pārstāvjiem izskatīšanai vairākus variantus. Pēc piedāvājuma saņemšanas fonda pārstāvji atzina, ka sazināšoties ar pašvaldību, ja šis jautājums viņiem joprojām būs aktuāls.

Tā kā Daugavpils cietoksnī drīzumā plānots atklāt Tehnikas un industriālā dizaina centru “Inženieru arsenāls”, pašvaldība ir piedāvājusi Aleksandra Vasiļjeva fondam sadarbību, iesaistoties muzeja atklāšanā, iekļaujot kolekcijas eksponātus - apģērba elementus vai aksesuārus muzeja ekspozīcijā.

Fonda pārstāvji jau iepriekš ir izteikušies, ka Daugavpilij ir labas izredzes kļūt par mājvietu Aleksandra Vasiļjeva kolekcijai, jo šeit ir Cietoksnis un muzejam tiek piedāvātas platības.

Daugavpilī dažādi eksponāti no Aleksandra Vasiļjeva vēsturisko tērpu un aksesuāru kolekcijas ir bijuši skatāmi jau trīs reizes. Pēdējo reizi tas notika 2019.gada nogalē, kad pazīstamais  Aleksadrs Vasiļjevs Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā prezentēja modes kolekcijas izstādi "Jūgendstils".

A. Vasiļjeva vēsturisko tērpu un aksesuāru kolekcija patlaban tiek uzskatīta par vienu no lielākajām privātajām modes kolekcijām pasaulē, kurā ietilpst vairāk nekā pusmiljona eksponātu, sākot no 18.gadsimta līdz pat mūsdienām.