„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Sibīrijas mēri ar bāilēm neizārstēsi

Pasaule ar šausmām seko informācijai par jauniem saslimšanas gadījumiem ar Sibīrijas mēri. Par laimi, nelaime mums pagaidām met līkumu, taču tas nenozīmē, ka mēs un mājdzīvnieki esam simtprocentīgi pasargāti no šīs slimības. Par šo tēmu intervija ar Daugavpils veterinārā dienesta inspektoriem epizootologiem Viktoriju Jahimoviču un Aldi Bernānu.

Komentāri

27.06.2008 01:05
Daktere
Sibirijas meri neizraisa VIRUSS, bet gan - to izraisa BAKTERIJA!!!! "B. anthracis ir liela (1-1,5 platumā x 3-10 µm garumā), aeroba, Gram-pozitīva, sporas veidojoša, nehemolizējoša aitas(auna) asins agaru, nekustīga Bacillus sugas pārstāve ar kvadrātiskiem un ieliektiem galiem (1; 2)." Ir milziiga starpiiba starp bakteriju un virusu ne tikai mikrobiologiska nozime, bet ari kliniska un terapeitiska zina, pie tam VIRUSI SPORAS NESPEJ VEIDOT, to spej tikai bakterijas!!! 1. Swartz M. Current concepts: recognition and management of anthrax-an update. N Engl J Med 2001; 345: 1621-6 2. Pile J, Malone J, Eitzen E, Friedlander A. Anthrax as a potential biological warfare agent. Arch Intern Med 1998; 158: 429-34