„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Preiļu rajons sadala mērķdotāciju skolām

Preiļu rajona padomes izpilddirektore Aina Pastore LL informēja, ka pedagogu darba samaksas ekonomijas fonda līdzekļi tiks sadalīti rajona vispārizglītojošām skolām proporcionāli skolēnu skaitam, savukārt interešu izglītības iestādēm to sadalīs atbilstoši pedagoģisko likmju skaitam. Izglītības iestāžu vadītāji saņems pabalstu amatalgas apmērā (saskaņā ar šī gada tarifikāciju).

Apkaros trakumsērgu

Trakumsērgas apkarošanas pasākumi tiks veikti Aizkalnes pagasta Raipoles sādžā un apkārtējās sādžās, kas atrodas 3 km radiusā ("Raipole", "Gubaniškas", "Gorlišķi", "Kalvāni", "Pelečanka", "Šusta", "Novosele" un "Snigerauka"). Līdzīgi pasākumi paredzēti arī Līvānu novada Rožupes pagastā -- "Vilnenieši", "Rožupe", "Babri", "Gulbinski", "Švirksti", "Mālnieki", "Kūkas", "Pastolojāņi" un "Laivacumi".

Jāpiebilst, ka Preiļu rajona padome 2002. gada budžetā paredzēs finansējumu Preiļu rajona kultūras mantojuma aizsardzības programmas izstrādei.