„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.3 °C
apmācies

Nevajag uztraukties, vajag potēties

Pēc tam, kad Daugavpils bērni no skolas bija atnesuši informatīvās lapiņas par iespēju saņemt potes pret B hepatītu, gripu, ērču encefalītu, vecākiem radās daudzi jautājumi: kas ir atbildīgs par vakcināciju, vai potēšana obligāti jāveic skolā vai arī to drīkst darīt ģimenes ārsts, kāpēc tik ļoti atšķiras B hepatīta vakcīnas cena, kas norādīta informatīvajā lapiņā, un šādas vakcīnas cenas citā firmā, utt.? Uz šiem jautājumiem redakcija lūdza atbildēt speciālistus, kuru pārziņā ir ar vakcināciju saistītie jautājumi.

Komentāri

16.10.2007 02:33
aga
Citāts: "daudzi bērni nesaņēma obligātajā imunizācijas programmā paredzētās potes, bez kurām bērns nedrīkst palikt". Neeksistē likums, kas varētu piespiest bērnu obligāti potēt. Ministru kabineta pieņemtie Vakcinācijas noteikumi paredz tiesības no vakcinācijas atteikties, kā arī kārtību, kā tas izdarāms.