„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+18.3 °C
daži mākoņi

Nestrādājošie pensionāri būs atbrīvoti no pacienta iemaksas

Daugavpils pilsētas domes sēdē 20. decembrī deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu par nestrādājošo pilsētā pierakstīto pensionāru un LR savienības "Černobiļa" biedru atbrīvošanas no pacienta iemaksas. Lēmums paredz, ka pacienta iemaksa no 2002. gada 1. janvāra nebūs jāmaksā Daugavpils pašvaldības uzņēmumā "Daugavpils pilsētas centrālā slimnīca" un tās struktūrvienībās.

Daugavpils nākamā gada budžetā pacienta iemaksas izdevumu segšanai būs paredzēts Ls 91 000.

Pensionāriem un savienības "Černobiļa" biedriem centrālajā slimnīcā vai tās struktūrvienībās jāsaņem apliecība, kuras uzrādīšana atbrīvos no pacienta iemaksas. Apliecību veidlapas pārdos no 27. decembra darba dienās no 8.00 līdz 17.00. Apliecības veidlapa maksā 20 santīmu.

Apliecības saņemšanai jāuzrāda pase, darba grāmatiņa, pensionāra apliecība vai savienības "Černobiļa" apliecība un vecumam atbilstoša fotogrāfija (3x4).

Cik saņems domes vadība?

Ar domes lēmumu noteiktas domes priekšsēdētāja un vietnieku algas. Domes priekšsēdētājam alga noteikta Ls 529 mēnesī, viņa pirmajai vietniecei -- Ls 423 mēnesī, vietniekam -- Ls 397 mēnesī.

Par domes deputāta pienākumu pildīšanu noteiktas tarifa likmes -- Ls 3.15 stundā; arī domes komisijās un darba grupās noteikta tāda pat tarifa likme.