„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.1 °C
daži mākoņi

Baltās pils melnais liktenis

Aptuveni sešus kilometrus no Subates 1803. gadā vācu barons Leo fon Budbergs Berinhauzens uzcēla pili ar saimniecības ēkām. Sākotnēji Budbergu pils ir bijusi baltā krāsā gan no ārpuses, gan arī no iekšpuses, tāpēc arī tikusi nosaukta par Balto jeb Baltmuižas pili, bet vēlāk šīs pils vārdā tiek dēvēta visa apkārtne.

Komentāri

15.08.2011 00:50
Helju, heljul@inbox.lv
Shaja pilii jeb skolaa dziivoju savaas beerniibas vasaraas pie manas auklites Bronjislavas Podzes maasas Veronikas Podzes, kas skolaa straadaaja par vireeju. Vinjas abas bija dzimushas Baltmuizha un vinju vecaaki kalpoja baronam. Cik atceros teevs bija kucieris, bet mana aukliite beerniibaa straadaaja par pasta meiteni. Manas beerniibas atminjas ir bezgala skaistas par sho briiniskjiigo vietu un arii par skolotaajiem un skolas direktoreem.
01.08.2010 18:01
Staņislavs, abuelostasis@inbox.lv
Ak Dievs, kā mainās Pasaule! Bildītēs knapi atpazinu savu Pirmo Skolu. Jāņa Poruka ( šķiet tad jau bija pārsaukta par Leona Paegles skolu) pabeidzu 1957.gadā. Klases audzinātāja bija Irma Brunovska. Direktore tad jau bija Filipoviča (apprecējās un kļuva par Paphadzi) Pirms viņas par skolas direktori strādāja Strēlniece, kuru politisku iemeslu dēļ 1956.gadā aizcēla uz Susējas skolu par skolotāju.Ir daudz mīļu atmiņu par šo skolu...