„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Ciemos pie draugiem -- svētajiem

Kas ir svētie un kāpēc viņi ir mūsu draugi? Dievs mūs visus aicina: "Esiet svēti, jo Es esmu svēts!" Evaņģēlijā Viņš atgādina, ka mēs esam Viņa draugi. Ja jau Dievs mūs par tādiem sauc, tad katru, arī svēto, droši varam dēvēt par draugu, īpaši tādos brīžos, kad lūdzam svēto aizbildniecību. Svēto piemērs rāda, ka svētuma sasniegšanai svarīga pastāvīga sekošana Kristum un līdzināšanās Kristum. Pēc Katoļu Baznīcas Katehisma, ikkatru svētuma augstkalnē paceļ Dieva Mīlestība, kas ir visu cilvēku nopelnu avots. Katoļu Baznīca Mūžībā aizgājušos par svētiem pasludina tad, ja viņiem bija svētā dzīve, varonīgi tikumi, kā arī viņi darījuši brīnumus. Ja cilvēks atdevis savu dzīvību par ticību, tikumību vai tuvāko, tad viņu Baznīca ieceļ mocekļa un svētā kārtā.

Komentāri

19.04.2007 17:24
Silvija Stankeviča, wild_und@inbox.lv
mūsu koris "Maldugunis"dodas no 23. aprīļa -1. maijam uz Austriju un dziedās šajā klosterī divos dievkalpojumos. Ipašs būs šis brauciens mūsu dziedātājiem, ko apliecina arī Jūsu raksts avīzē. Gars līksmo, lai Dievs svētī un pavada mūs ceļā ar savu aizsardzību un rod žēlastību atgriezt pie sevis vēl neatgrieztos brāļus un māsas.