„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Dricānu pagasta "Vīnkalni" - maza paradīze zemes virsū

Uz kaimiņbalkona ienākušās tumšsārtas vīnogas, roka pastiepjas kādu noplūkt, bet ak vai -- ārējais skaistums izrādās mānīgs -- ogas ir skābas un tādas ļumīgas, gluži kā gliemi būtu norijusi. Jāiztiek ar pirktajām, kuras ievestas no sazin kurienes.

Komentāri

13.05.2008 20:18
JANIS
Super. Iedvesmojoši. Man arī aizrauj eksotiski siltzemju augi dārzā. Ja jau pat latgalē ar tās skarbajām ziemām var izaudzēt dienvidu augus, tad jau arī kurzemē tam būtu jābūt iespējamam.
26.04.2008 14:52
vīnoga
Vīnogu stādus var nopirkt http://www.vinogudarzs.lv arī vīnogas. Tās ir selekcionētās vīnogu šķirnes, kuras neatbilst agrāk ierastajai Latvijas vīnogu garšai. Vīnogas ir tādas pašas kā ievestās no dienvidiem.
07.04.2008 12:23
Edgars Zihmanis, info@vinogudarzs.lv
Esmu "Vīnkalnos" bijis, tiešām paradīze! Vienīgi Latgalē vīnogas bez kārtīgas piesegšanas uz ziemu audzēt nevar. Šobrīd Latvijā ir pieejamas ļoti labas Krievijā un Ukrainā selekcionētas vīnogu šķirnes. Vienreiz tādas nogaršosi, ievestās vairs neēdīsi!
04.10.2007 17:13
ieva, ievaeriksone@inbox.lv
Paldies par jūsu vīnogu paradīzi. Vairāk tādus uzņēmīgus cilvēkus. man ir tikai mazdārziņš un vēlos iestādīt pāris vīnogas.