„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Krāslavā atklāj pieminekli represētajiem

11. novembrī Krāslavas pilsētas vēsturiskajā centrā Rīgas ielā tiek atklāts piemineklis "Māte Latgale raud", kas veltīts visiem represijās cietušajiem Krāslavas rajonā.

Komentāri

11.11.2003 10:24
Inta Timermane, intat@apollo.lv
Uzzinot par pieminekļa atklāšanu represētajiem Krāslavā, jutos patiesi pacilāta un gandarīta. Ir svarīgi nepazaudēt mūsu nesenās pagātnes liecības - lai arī tās ir bijušas traģiskas un joprojām atsauc sāpes un skumjas to cilvēku sirdīs, kuru likteņos ir smagi iegūluši represiju un izsūtījuma gadi. <br>Tā ir daļa no mūsu tautas vēstures, mēs nedrīkstam to aizmirst, - tāpat, kā kopjam savas kultūras un mākslas tradīcijas. Tā ir mūsu tautas mentalitāte. <br>Mēs esam lepni par mūsu vecākiem, kuri cieta izsūtījumā, bet nekļuva par savas Dzimtenes nodevējiem. <br>Viņu vārdi ir pelnīti iemūžināti piemiņas plāksnē. <br><br>Ar patiesu cieņu, <br>Inta Timermane <br>Cēsīs