„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Vai zem "trim zvaigznēm" var atrast daudz lāčplēšu?

Novembris ir Latvijas proklamēšanas svētku mēnesis. Novembris ir arī viena no divām reizēm gadā, kad tiek pasniegts vienīgais atjaunotais mūsu valsts apbalvojums -- Triju Zvaigžņu ordenis. Citi Pirmās Latvijas Republikas laika apbalvojumi mūsu valstī nav atjaunoti, tāpēc gandrīz vai zaudēju valodu, kad šopavasar dzirdēju kāda daugavpilieša apgalvojumu, ka viņš, lūk, esot saņēmis Lāčplēša ordeni.

Komentāri

07.12.2008 14:24
Spīdola
Kas bija Lāčplēsis. Vietējais cīnītājs pret svešiniekiem iekarotājiem un okupantiem. Vai tagad notiek Latvijas iekarošana un okupācija. Jā, tāda notiek, tikai citādā formā. Pirmkārt nav likvidētas okupācijas sekas no PSRS puses. Otrkārt notiek cita okupācija - no ES puses. Kā jau toreiz, pirms 800 gadiem, arī tagad pietiek savu Kangaru, kas tik zolīdiem apbalvojumiem (godazīmēm) izvirza pašus okupantus. Vai viņi ir kļuvuši lojāli šai valstij, ja līdz šim nerunā valsts valodā un iznīcina Latvijas ražotnes? Pie tam daudzi kļuva par noziedzniekiem cenšoties iegūt pilsonību - "iegādājās" viltotas valodas apliecības - to izmantošana ir kriminālnoziegums, un tādā pašā veidā ieguva arī pilsonības - kukuļošanas ceļā. Ja vēl kāds vietējais eksaminarors centās atmaskot šādu pilsonības ieguvēju, tad kangars no centra izdarīja savu netīro darbu un tagad mums ir vesela slēpta okupantu armija, kura saņem "Lāčplēšus" ... Skumji! :-(
24.05.2008 04:57
Arturs, luidor@inbox.lv
Jums protam godātā gribētos, lai Latgales vārds vispār netiktu minēts sakarā ar Latviju , kaut gan Latvijā un visā kopumā Rīgas iedzīvotāju lielākais īpatsvars un viņu saknes ir tieši no Latgales. Un ja Jūs uztrauc, ka latviskā apziņa mostas tikai tagad , tad ziniet , ka tieši Latgalē ir pieņemts darīt Latvijas labā , nevis daudz runāt un pakļauties Eiropai, kā to dara Rīga un "pierīga ", kur 80 % saknes ir tieši Latgalē , bet ir bailes atzīties ...=)))) Latgalieši ir gandrīz vienīgie kuri reāli saprot , ka mēs atkal esam kārtējā "PSRS " kas saucas Eiropas Savienība, un ja parādās pašapziņa šeit , kas autoru uztrauc par godazīmju un ordeņu saņemšanu, tad tas ir tikai rādītajs tam , ka Latvija nebeidzas ar Ogri=))))