„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Staņislavs Čužāns ieaudzis kā koks Bebrenes zemē

Bebrenes katoļu draudzes prāvests Staņislavs Čužāns jau 22 gadus kalpo Sēlijā, Bebrenes draudzē, kaut gan viņa dzimtais novads ir Latgale. Tagad viņš jau droši apgalvo, ka esot asimilējies Sēlijā.

Komentāri

11.12.2003 12:24
Linda, gm
Kāds sakars tam, ka Daugavpilī nerunā latviski, ar Bebrenes ģeogrāfisko novietojumu? Kur tad tā ir, ja ne Sēlijā? Daugavas kreisais krasts nekad nav bijis Latgalē un šie cilvēki nejūtas kā latgalieši. Pēc tava rakstītā sanāk, ka īstie latvieši ir latgalieši? Ko tad darīt tiem, kuri nav? Kāpēc gan Latgales patriotisms būtu slavējama un "Latgales Laikā" atbalstāma lieta, bet Sēlijas patriotisms - ne?
11.12.2003 09:21
ilze, ilze@apollo.lv
Cienītasi gm!!! Latgales latviskā mentalitāte -kas tas tāds?! Latviski Daugavpilī nerunā tāpēc, ka latvieši necenšas uzstājīgi un neatlaidīgi runāt sabiedriskās vitetās latviešu valodā. Varbūt tā ir diskusijas vērta tēma "Latgales laikā":Vai Daugavpilij ir vajadzīga latviešu valoda?! Kur latvieši varēs sagaidīt Jauno gadu?KN "Vārpu" TIEŠI Jaunajā gadā jāremontē...
10.12.2003 09:17
gm
Pirmo reizi dzirdu, ka Bebrene esot Sēlija. Var jau būt, bet jums, avīzei, būtu jāpadomā - vai kultivēt Sēlijas mentalitāti ir vajadzīgs? To izdomāja daži Ljā ievērojami akadēmiķi, no kuriem viens šodien svin dz-dienu. Bet kā ir ar latvisko(latgalisko), kam tik bagāta kulturvēsture un aizmirsta pašlaik. Kāda bagāta latgaliešu literatūras vēsture, sabiedriskās kustības vēsture, cik inteliģences bijis!!! Kur tad jūs pašlaik? Vai jūsu avīzei nevajadzētu piepulcēties šim pulkam? Bet jūs kultivējat kaut kādu vēl Sēlijas novad - ismu! Latgales latviskā mentalitāte nu galīgi ir aizmirsta! Labi vēl, ka ir zināmās filoloģes Rīgā un dedzīgie studenti! Daugavpilī atkal negrib runāt latviski! Sāciet nu atkal par to kliegt! Par to ir jākliedz nemitīgi! Diemžēl, bet tā tas ir! Kas tad cits to darīs, ja ne jūs! Lai veicas!!!