„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Mēģina noslepkavot Kurgalovu

Kā liecināja Smilšu ielas 94. nama iedzīvotāji, 11. martā agrā rītā (pl. 4.30) atskanēja diezgan spēcīgs sprādziens. Daži iedzīvotāji redzēja, kā automašīna uzliesmoja. #c Pulksten 6.02 no šīs pašas vietas centrālo slimnīcu ar diagnozi "plēsta brūce kreisajā apakšstilbā" tika nogādāts Daugavpils iedzīvotājs, vairākkārt tiesātais Anatolijs Kurgalovs (dz. 1968. g.), kriminālaprindās pazīstams ar iesaku "Kurgal", kurš ne visai sen atbrīvots no ieslodzījuma.

A. Kurgalovs tika uzspridzināts personīgajā automašīnā "BMW-320", kas bija novietota pie minētās mājas. Izskatījās, ka automašīnai gandrīz nav ārēju bojājumu, pie durvīm un uz asfalta bija asinis.

Notikuma vieta tika norobežota ar kontrollentu, negadījuma apstākļu izmeklēšanai nekavējoties atbrauca policisti un pulkvedis Nikolajs Kazenko, organizētās noziedzības apkarošanas reģionālās pārvaldes priekšnieks, kurš notikušo komentēja īsi: "Kriminālo rēķinu kārtošana." Vai tā arī bijis patiesībā, vai arī bijuši citi iemesli, lai organizētu A. Kurgalova slepkavības mēģinājumu, jānoskaidro izmeklēšanai. Šajā pašā dienā materiāli tika nodoti organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldei. Ierosināta krimināllieta pēc diviem pantiem, t.sk. "Slepkavības mēģinājums veidā, kas apdraud citas personas". Iespējams, ka spridzeklis bijis novietots zem automašīnas bampera.