„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Jāņus varēs svinēt daļēji atjaunotajā Stropu estrādē

Daugavpiliešu iecienītā atpūtas vieta Jāņos -- Stropu estrāde, kas pērn cieta ugunsgrēkā, līdz šī gada svētkiem, būs atjaunota tikai daļēji.

Estrādes atjaunošanas projektu konkursā uzvarēja Armanda Bisenieka arhitektu birojs. Taču vēl līdz šim nav pilnībā precizētas visas šī projekta tehniskās detaļas.

Stropu estrādi pašlaik par saviem līdzekļiem (līgums ar pilsētas domi vēl nav parakstīts) atjauno celtniecības firma "Gādība". Rekonstrukcija uzsākta 26. maijā. Darbu izpildītājs Igors Ilarionovs pastāstīja, ka "Gādība" šajā objektā ir ģenerāluzņēmējs, bet apakšuzņēmēji ir firmas "SZMA" pārstāvji. Ar slīpētu betonu jau noklāts estrādes laukums, kurā uzstājas deju kolektīvi. Tiek likti kabeļi, lai varētu atjaunot elektroenerģijas padevi un uzstādīt apgaismojumu, kā arī tiek labiekārtota teritorija. Visus estrādes atjaunošanas darbus līdz Jāņiem pabeigt neizdosies, taču līgotāji šeit jau pulcēsies uz svētku pasākumu.

Galvenie darbi tiks veikti pēc svētkiem. Izmantojot modernās tehnoloģijas, estrādei uzbūvēs speciālu nojumi. Igors Ilarionovs atzīmēja, ka tiks saglabāts pagājušā gadsimta 30. gadus būvētās Stropu estrādes vēsturiskais izskats.