„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

"Disease" iegūst "Sinepju balvu"

Individuālajā kategorijā par festivāla labāko bundzinieku žūrija atzina daudzkārt titulēto "Disease" bundzinieku Vadimu Vetrinu. Festivāla speciālbalvu saņēma Daugavpils rokgrupas vijolniece Antoņina Stepanova. Turklāt "Disease" kā balvu saņēma "Platforma records" dāvāto iespēju vienu savu kompozīciju ierakstīt studijā.

Pastāvēja iespēja, ka "Disease" saņems vēl divas festivāla balvas. Grupas līderis Pāvels Stepanovs (Pitons) bija nominēts kā labākais ģitārists, bet Vladimirs Vaiņus -- kā labākais taustiņinstrumentālists. Taču žūrija nolēma nepiešķirt individuālās balvas šajās nominācijās ārkārtīgi sīvās dalībnieku konkurences dēļ.

Dažas dienas pēc festivāla ģitārists Pāvels Stepanovs pastāstīja par Madonā gūtajiem iespaidiem. "Festivāla atmosfēra mums patika, citi izpildītāji mums bija nopietni konkurenti. Mēs ļoti gribējām tikt uz Madonu, un cerēto esam panākuši," teica Pāvels. "Taču neviens no mums necerēja uz galveno balvu." Atgādinām, ka "Disease" ir pirmā grupa no Daugavpils un Latgales, kas saņēmusi galveno balvu festivālā "Sinepes un Medus".

Foto -- no grupas "Disease" arhīva