„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Spīdveja komandās leģionāri nebrauks

Pagājušā gada nogalē Daugavpils sporta kluba "Spīdveja-Centrs" vadītājs Vladimirs Ribņikovs apmeklēja Maskavu un Krievijas motosporta federācijā piedalījās apspriedē, uz kuru pulcējās visu klubu, kuri startē Starpnacionālās spīdveja līgas čempionātā, vadītāji. Apspriedes galvenā tēma bija nākamais čempionāts. #x "Jau 2003. gadā līgas čempionātā startēja septiņi klubi (agrāk -- pieci). 2004. gada sezonai pieteikumus iesnieguši jau četri klubi -- no Meleuzas, Sterlitamakas, Novosibirskas un Kamenskas-Uraļskas. Taču tika pieņemts lēmums Starpnacionālo spīdveja līgu pagaidām nepaplašināt. Lai sākumā šo pilsētu komandas labāk nokomplektē savus sastāvus un sagatavo stadionus. Bet pagaidām šo klubu spīdvejisti piedalīsies Krievijas junioru čempionātā," pastāstīja V.Ribņikovs.

-- Pēdējos gados Starpnacionālās spīdveja līgas čempionātā komandu sastāvā nestartē leģionāri. Vai tika izskatīts jautājums par to, ka ārzemju spīdvejisti atkal varētu startēt čempionātā?

-- Jā, šī tēma tika apspriesta. Diemžēl, mans priekšlikums šajā jautājumā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, neguva atbalstu. Par to, lai komandu sastāvā varētu startēt ārzemju sportisti, balsoja komandu "Vostok" un "Ukraina" vadītāji, bet iebilda klubu "Mega-Lada", "Lukoil", "Turbīna" un "Salavat" pārstāvji.

-- Kā risināsies šī gada čempionāts?

-- Pirmo maču Daugavpils komanda "Spīdveja-Centrs" aizvadīs savā stadionā 22. aprīlī ar klubu "Lukoil" no Baškīrijas pilsētas Oktjabrjskas.