„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Križu katlumāja pagaidām izdevīga tikai siltumtīkliem

Križos atkal sākusi darboties sava katlumāja. Kā apgalvo AS "Daugavpils siltumtīkli" valdes priekšsēdētājs Edgars Daugelis, pagaidām pašreizējam īpašniekam tā radot lielus zaudējumus.

Komentāri

22.10.2004 17:03
AS
Atvainojos,bet šajā rakstā ir vairākas neskaidrības:Firma "Reta LTV"nevis ir spiesta, bet pati šādu cenu ir piedāvājusi siltumtīkliem, tāpēc nav ko žēloties. Līgumā tā apņēmās uzstādīt koģenerācijas iekārtas ar 1.jūniju ,tāpēc arī zaudējumi pašu vainas pēc. Pretēji iepriekš teiktajam, tekstā tālāk ir norāde, ka "tās [megavatstundas] pašizmaksa īpašniekam pagaidām ir 40 santīmi" .Sajaukts tarifs iedzīvotājiem ar tarifu juridiskajām personām, pie kam juridiskās personas kopā ar PVN par vienu megavatstundu maksā 18,67 latus. Križu iedzīvotājiem pagaidām nav pamata žēloties par apkures cenām, jo visus iepriekšējos gadus viņi siltumapgādes jomā daļēji dzīvoja uz pārējās pilsētas rēķina, jo pašizmaksa siltumam šajā katlumājā bija daudz augstāka, nekā pārējās. Attiecībā uz tarifu diferencēšanu pa mikrorajoniem vispirms Domei jāpieņem politisks lēmums.