„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Vai Daugavpils ir otrā?

Ņemot vērā teritoriju, iedzīvotāju skaitu, dzelzceļa mezglu un kādreiz tik vērtīgo rūpnieciskās ražošanas apjomu, Daugavpils neapšaubāmi ir otra lielākā Latvijas pilsēta. Šāds statuss tai veidojās jau tālā pagātnē. Vēl 13. gs. pilsēta atradās pie svarīga tranzīta ūdens ceļa un bija dažādu tautu robežpunkts.

Komentāri

17.10.2004 18:12
Frīdis
Atpūstu un parkus jābrauc meklēt ārpus pilsētas, šeit ir jāstrādā. Labāk priecātos par investīcijām, nevis "skaisto" Vienības laukumu. Bļaut jau mēs protam, bet cik tad darīt? Tāpēc dargā kundze - aizverieties un brauciet dzīvot uz laukiem, tur jums būs gan parks gan svaigs gaiss, govis un siens, kā arī "naturālā" čurātava.
11.10.2004 11:09
Garoza
Reti sakarīgs un patiess raksts. <br>Kad SOLO centrs bija gatavs, sapratu, ka visi lēmumi ir pērkami. Savādāk to lielgabarīta <br>šķūni ar autostāvvietām no visām pusēm pilsētas centrā, saprast un pieņemt nevar.
09.10.2004 08:07
kens
Nesaprotu, ko Barkovska piesejas pie Solo tirzniecibas centra, mana skatijuma tas ir tiri jauks un ari platibas masinam un gajejiem pietiek (ari otraja stava, starp citu, ir specifiski veikali) Vispar raksts ir parak subjektivs, autore grib redzet tikai to, kas pasai patik, bet paliek tikai jautajums vai nu tas pats labakais. Ieteiktu dazreiz Barkovskas kundzei paturet savas domas pie sevis iun nedomat, ka nu vina ir ta vieniga gudra. Lai nu ka, pilseta klust skaistaka un, cerams, ari turpmak tas labiekartosana turpinasies, nemot vera, protams, pilsetnieku domas.
08.10.2004 22:52
dzekins, s@lboby.lv
Nu letini jus i raujat. Tadi komentari, ka pilnigi jaizlasa vai raksts.
08.10.2004 13:40
Guna.
Jā, tiešām, brīvdabas estrāde ir tikai Stropos! Pilsētas centrā, Dubrovina parkā ir kolosāla vieta dažādiem pasākumiem. Kapu ierīkošana man jau sen likās drūma doma. <br>Tāpat pilsētā nav skaista bērnu spēļu laukuma! Jau vairākus gadus dzimtajā pilsētā nedzīvoju, tāpēc jutos pārsteigta, ka bērnus uz "karuseļiem" atvest nevaru, jo to vairs vienkārši NAV! Vasarā Ventspilī bērni pusdienu nodzīvoja pa parastu pilsētas bezmaksas bērnu spēļu laukumu. Piecgadīgais puika prasa, kad atkal brauksim uz Ventspili, uz rotaļu laukumu! Vai tad mūsu pilsēta pret bērniem sliktāka? Vai tad vecākiem jāizgrūž milzīga nauda vieskaruseļos dažas reizes gadā vai jābrauc kaut kur tālu? <br>Attiecībā uz valodu! Mīļie latvieši! Runājiet Daugavpilī latviski! Cik nav redzēts, ka , piemēram, pircējs (zinu, ka latvietis) ar pārdevēju sarunājas krieviski, bet es kad prasu latviski, pārdevējs izrādās tīrais latvietis vai vismaz ļoti labi latviski runājošs. Veikalos uzrakstos vai cenrāžos atkal ir daudz gramatisko kļūdu! Nu, cilvēk, ja Tu liec publiskā vietā kādu uzrakstu valsts valodā, pārprasi kādam latvietim pareizrakstību! <br>Bet, vispār, ir pilsēta skaista, un ir palikusi vēl skaistāka. Lai ir kulturāli cilvēki un prasmīgi pilsētas veidotāji!
08.10.2004 12:21
kera
Interesants raksts. Vienīgi doma par sudrabegļu novākšanu- kādu rezonansi tas izraisīs krievvalodīgo iedzīvotāju vidū. Tā būs ņirgāšanās, demokrātijas apspiešana ut.t.
08.10.2004 08:47
Guntars
Nu Isteniba raksts gan labais, man patika. <br>Autoram ir taisniba, ka iebraucot Daugavpili ieejot sabiedrsika transporta rodas sajuta, ka esi krievijas nostumtaja sturi, sac runat LATVISKI un Tev atbilde, "ja ne ponimaju govorite na normalno jazike", no konduktora nekas daudz netiek prasits, ka vienigi "Paldies, ludzu, kas vel nenopirka biletes" ar to ari pietiek vinu darba, lai rtastos smuks priekstats par Daugavpils pilsetu. <br>Konduktors blaustidamies krieviski piedava biletes, bez jebkadas kulturas. Redzeju ari uzrakstu "Partika berniem kafija teja", tapec musu berni ari ir neaktivi no tadas partikas. <br>Sliktakais ir tas, ka tadi cilveki, ka es kurs gribi Daugavpili darboties aktivi parvalde vai kulturas dzive tika atstumti, jo visi partavji ir ar krievu uzvardiem un krievu meles parstavji, bet latviesiem nakas izveleties citus amatus, jo redziet vairs nav vietas un Latviesi nezin latviesu valodu. Tadu apsverumu pec jau 5 gadus nedzivoju sava dzimtaja pilseta, bet gribu atgriezties, kad bus iespejams. Smuki dzirdet zinas par Daugavpils domes parstavjiem : "Ivanovs, Mihailovs utt", kuri pat nezin ko nozime runat latviski. <br>Jamaina DOMI, lai nebutu tik daudz krievu uzvardu, bet jaatstai tie, kas reali darbojas, bet nevis sez, tad ari varetu mainities Daugavpils latviska vide. <br><br>Ar cienu Guntars, kurs vel joprojam pardzivo par savu pilsetu.