„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Ieva Teikmane jauniešiem labāk dos makšķeri, nevis zivi

Daugavpils domes Jaunatnes lietu nodaļas jaunās vadītājas Ievas Teikmanes darba diena sākas jau pirms pulksten astoņiem rītā. Jaunatnes lietu nodaļa pārcelta uz vienu no domes pagrabstāva kabinetiem. Viņa saka, tas tāpēc, lai nodaļa vairāk būtu pieejama jauniešiem, kuri, satiekot kādu augstu amatpersonu, mulst un jūtas nedroši, kad jāstaigā pa domes gaiteņiem. Tā bijis, kad nodaļa atradusies domes otrajā stāvā.

Komentāri

13.07.2011 15:32
Evija, evija88@hotmail.com
Ieva, lai tev izdodas! Neķer kreņķi par negantajiem komentiem! Daudz ir tādu, kas vienmēr zinās, kā citiem jāstrādā. "Katrs zin', kā labāk vaj'g!" :)
08.10.2004 23:22
kukazina, susurs@one.lv
Daugavpils jaunatnei visi celhi valhaa un tagad "triis, chetri" visi kopaa uz LOTOSU! Un ko mees sagaidiisim no cilveka kas labaak par pashiem jaunieshiem zin, ko jaunieshiem vajag. <br>Un kad mees beigsim domaat jaunieshu vietaa un lhaut pashiem jaunieshiem domaat un realizeet sevi savaa vietaa. Vai tieshaam citaam pashvaldiibaam ir ko pamaciities no jaunatnes lietu nodalhas? Varbut gluzi otradi jaunatnes lietu nodalhai vajadzetu pamacieties no koleeghiem Liepaja, Ventspili, Madonaa un daudzaas citaas Latvijas un ne tikai Latvijas vietaas (Un kaa tad mums veiksies ar starptautiskajiem kontaktiem? Kaadaa sveshvalodaa runaa jaunaa vadiitaaja?)
08.10.2004 13:40
jaunietis, arvis@tvnet.lv
Jā... šajā raktā Teikmanes kundze ir aprakstīta kā cilvēks, kurš reāli zina, kas jaunietim Daugavpilī ir vajadzīgs... Bet diemžēl tā tas nebūt nav!!! Teikmanes kundzei nav ne mazākās jausmas, par to, kas jaunietim ir vajadzīgs! Man ir bijis tas gods ar Teikmanes kundzi apspriest pāris jauniešu idejas, un censties rast atbalstu to realizācijai, bet diemžēl pretī mēs esmam saņēmuši nievājošu attieksmi, atteikumu, kā arī dažādus šķēršļus, tas viss noved pie tā, ka jaunietim zūd motivācija darboties. Tas varētu būt mans subjektīvais iemesls, bet es to pašu dzirdu arī no citiem jauniešiem un cilvēkiem, kas mēģina kautko darīt jauniešu labā. <br>Godīgi sakot rodas tāda sajūta, ka Jaunatnes lietu nodaļa nodarbojas tikai ar vasaras nometņu organizēšanu uz pulciņiem "Jaunībā", bet diemžēl jauniešu intereses ar to neaprobežojas. Tiek aizmirsti neformālā izglītība. Tā dot jauniešiem iespēju daudz efektīvāk sevi pilnveidot, piedalīties projektu izstādē, organizējot pasākumus, kā arī ceļojot un piedaloties apmaiņas braucienos. Vadoties no pieredzes, tieši ar nefomālās izglītības palīdzību jaunieši "atveras", jaunieši paši sāk veidot savas organizācijas, dibināt klubus, organizēt pasākumus, bet diemžēl pateicoties "aktīvai" Jaunatnes lieu nodaļas darbībai uz visu lielo Daugavpilī reāli darbojas tikai 2-3 organizācijas, kurās jaunieši varētu darbotie (un tikai vienu organizāciju izveidoja paši jaunieši). Šis skaitlis tiešām ir ļoti bēdīgs un ir salīdzināms ar dauz mazākām pilsētā (Līvāniem,Gulbeni, Limbazīem u.t.t.), kurās darbs ar jaunatni ir viss kārtībā. <br>Atliek vienīgi cerēt, ka jaunieši neskatoties uz pretestību no Jaunatnes lietu nodaļas puses tomēr veidos savas organizācijas (formālas un neformālas) lai varēptu paust savu viedokli, un tiktu uzklausītiem. Kā arī lai varētu piedalīties Jaunatnes politikas vaidošanā Daugavpilī.