Kad labāk skābēt kāpostus?
- Inese Baranovska
- Aktualitātes
Par kāpostu skābēšanai piemērotāko laiku nav vienprātības nevienā rakstītajā avotā. Oskara Gerta un Artura Mauriņa grāmatā "Laikazīmes" ieteikts kāpostus skābēt vecā mēnesī, tad tie ilgi stāvēšot un nepūšot, bet izvārīsies mīksti. Savukārt, skābējot jaunā mēnesī, kāposti būšot cieti un tos būšot grūti izvārīt. Citos avotos ieteikts kāpostus no lauka novākt vecā mēnesī un gatavot uzreiz pēc novākšanas. Ja kāpostus skābē Miķeļdienas nedēļā, tad tie esot cieti, bet rūgteni. Vēl ieteikts trauka dibenā ievietot apses koka pagali, tad kāposti nepūstot un nepārskābstot.
Komentāri