„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Gavēnis cilvēkam palīdz augšāmcelties

25. februārī, Pelnu trešdienā, Katoļu Baznīcā sāksies 40 dienu ilgs gavēnis. Kas cilvēkam jādara Pelnu dienā un gavēnī - "Latgales Laiks" jautāja Daugavpils Sv. Pētera draudzes vikāram Mārtiņam Klušam.

Komentāri

26.02.2004 15:45
beate
cik lieliski ir sajaa laikaa vairaak padomaat un atteikties no kaardinosaam lietinaam, tacu nav jau taa, ka jaadodas dziivot alaa, ir jauki visu ieveerot normas robezaas, lai gan tas ir loti gruuti
25.02.2004 19:43
hm
nevis augshamcelsimies, bet reinkarnesimies!
24.02.2004 14:28
guntars, rezekne@e118.lv
Bībele mums stāsta par Mozu, kurš gavēja 40 dienas, maizi neēda un ūdeni nedzēra, kad atradās Sinaja kalnā kopā ar Dievu. Un arī Jēzus, garā tapa pa tuksnesi vadīts četrdesmit dienas un velna kārdināts. Tās bija spēcīgas personas, kuras spēja pateikt nē visiem tiem kārdinājumiem, kas nāca virsū. Un to bija ne mazums. Mums bieži vien trūkst tādas drosmes lai to paveikt, kaut vai vienu dienu. Šobrīd tradicionāli mēs gavējam, iesākums ir apsveicams, apņemšanās arī, bet gribas nav. Gavēšanai nav nozīmēs, ja tā nav kopā ar lūgšanu. Rezultātā sanāk, ka mēs gavējam tikai vārdos, vai sarunājoties par šo tēmu ar saviem līdzcilvēkiem. Bet tas tikai vārdos. "Dievs piedos." - tā mēs sakām pārtraucot tradicionāli iesākto gavēni. Kaut kā jau ir jātaisnojas. Lūgt mēs arī neprotam, jo nezinām kā tad īsti ir jālūdz vai to darīt savā gribā vai Dieva gribā. Jēzus Getzemanē lūdza Tēva gribu. Tas attiecas arī uz mums. Vai tā ir? Dažreiz jā, daži to zin un saprot, bet tādu ir mazumiņš. Viņi - kas to dara saskaņā ar Dieva prātu. Meklēsim Dieva prātu nemitīgi savās lūgšanās, gavēsim, kā to saka Dieva vārds. Tad mēs redzēsim izmaiņas gan sevī pašos, gan apkārtējos cilvēkos, jo tik ļoti tas ir vajadzīgs šodien vairāk un vairāk. Tāpēc nepagursim un turpināsim strādāt tā Kunga druvā. Lai Dievs mums palīdz. Un lai nāk Viņa valstība kā debesīs tā arī šeit virs zemes! Lasi Bībeli, lūdz un gavē. Rezultāts būs sasniegts noteikti.