„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Ģimnāzija - globalizācijas procesu šķērēs

Šobrīd, kad Latvijas sabiedrībā tiek diskutēts par grozījumiem izglītības likumā, pārsvarā gan tiek runāts par krievu skolām,bet par latviešu skolu problēmām rajonos, tostarp Daugavpilī un Krāslavā, kur latvieši ir mazākumā, netiek runāts. Kā šajā politiski nokaitētajā atmosfērā jūtas latviešu skolu direktori? Vai viņiem risināmo problēmu loks būtiski atšķiras no mazākumtautību skolās risināmo izglītības jautājumu loka, "Latgales Laiks" jautāja Daugavpils 1. ģimnāzijas direktorei Guntai Mālniecei un Krāslavas ģimnāzijas direktoram Gunāram Japiņam.

Komentāri

11.02.2004 11:07
A.G.
PAŠLAIK D-PILĪ LATVIEŠU SKOLU VAIRS NAV, VISAS PILNAS AR OKUPANTIEM! UN KAS VĒL BŪS PEC IESTĀŠANĀS "ES" !!!
10.02.2004 18:26
li
Pilnīgi piekrītu tam, ka 1. ģimnāzijai nav ar ko lepoties. Man šķiet, ka ģimnāzijas kolektīvs ir pārliecināts , ka konkurence viniem nedraud. Citas skolas visu laiku strādā, kaut ko pārveido, bet 1. ģimnāzijā vadību neinteresē izmaiņas.
08.02.2004 17:46
garoza
1.ģimnāzija sniedz ļoti viduvējas zināšanas - tā runā pilsētā. To nevar nosaukt par prestižu mācību iestādi. Jā, piekrītu, ka mūsdienu jaunatnei tieksme pēc zināšanām nav pirmajā vietā, un tomēr izskatās, ka trūkst vēl kaut kā (varbūt radošas pieejas mācību procesam, varbūt motivācijas). <br>Bet, ja lielākā daļa klasē saņem par kontroldarbu negatīvas atzīmes, man liekas, ka tas liecina par to, ka tēma nav pareizi skaidrota.