„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Kas izskaudīs "sabiedriskā ļaunuma plaukšanu"?

Kādā intervijā Rundāles pils direktors Imants Lacmanis bija teicis, ka viņš ļoti labi zinot notikumus pirms divsimt gadiem, taču slikti atceroties to, kas, piemēram, noticis pirms divām nedēļām. Arī es būtu laimīga un justos drošāk, ja manā atmiņā nebūtu šo pēdējo divu nedēļu notikumu, ja nebūtu šī mēneša ilguma mokošā ceļa līdz jaunas valdības sastādīšanai, jo skumjš un nedrošs ir bijis šis ceļš. Esmu dzirdējusi arī visai sarkastisku, taču diezgan precīzu tā raksturojumu, kurš bija šāds -- ja agrāk karaļa galmā noteikti bijis viens āksts, tad tagad šķietot, ka gandrīz visi esot āksti, tikai karaļa neesot neviena.

Komentāri

12.03.2004 11:55
ilze
Atbilde: /Šomēnes biju mazliet šokēta ...par ..."Čto?". /. Esmu vairrākkārt dzirdējusi pārmetumus no krievvalodīgajiem, ka es, latviete, Daugvapilī runāju krievu valodā /man tas ir valodas trenniņš!/. Nolēmu - runāšu visos veikalos u.c.c sabiedriskajās vietās latviešu valodā. Ir vietas, kur pārdevēji, apkalpojošais personāls saprot un runā latviešu valodā, bet pēdējais kuriozs manī izsauca gan skumjas, gan žēlumu pret cilvēku, kurš mani, diemžēl, latviešu valodā nesaprata. Tas notika tā: <br>Vēlējos veikalā iegādāties vīnogas, bet bija tās bija safasētas. Painteresējos pie pārdevējas: Vai drīkst nopirkt tikai 1 ķekaru? /latviešu valodā, protams/. Sekoja mistiska skraidīšana plaukta tuvumā. Es vēlreiz atkārtoju savu jautājumu lēnām. Viņa aizskrēja pēc maisiņa un ielika man maisiņā vienu vīnogu ķekaru. (Nopriecājos - tātad saprata!).Bet ejot prom dzirdēju neapmierinātu balsi, ka es esot izlaidusies - nevaru pat vīnogas sev maisiņā ielikt! <br>Atkāpe: <br>Man ir bijusi iespeja diskutēt ar dažādu tautību pārstāvjiem. Cik viņi ir preicīgi, ja Tu zini kaut vai vienu vārdu viņu "mēlē".