„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Katoļu baznīcas tiesa aizstāv laulību

"Latgales Laika" lasītāji bieži jautā, vai Latvijas Katoļu baznīcas tiesa šķirot laulību. Par Baznīcas tiesu iztaujāju Starpdiecēžu tiesas vikāru tiesiskajos jautājumos Juri Jalinski.

Komentāri

23.05.2012 23:18
Roze
Muļķības tās visas ir.Exvīram Dievs esot teicis pamest sievu un bērnus,jo Viņš došot jaunu sievu un jaunus bērnus.(Jaunā Paaudze)
18.04.2011 14:12
Anna
Lai Dievs svētī šo iespēju komentējot uzdot arī jautājumus! 1. Vai tad pietiek ar to vien, ka laulību noslēdz baznīcā? 2. Kā tad paši ģimenes veidotāji spēs veidot ģimeni pēc Dieva dotajiem likumiem un noteikumiem, ja jaunajam vīram un sievai vispirms nebūs labi iemācīti un pareizi izskaidroti VISI Dieva likumi? Visus VD baušļus, kā arī JD Mīlestības likumu un citus noteikumus vajadzīgs arī PAREIZI saprast! . 3. Kā lai to realizē jaunā ģimene savā dzīvē, ja pirms tam nav šo teoriju tā apguvusi, lai ne jota, ne rakstu gabaliņš netiktu pazaudēts no Bauslības un arī pilnībā spētu realizētu Evaņģēlija Likumus un pārējos pamatprincipus? 4. Kristīgam cilvēkam jābūt paklausīgam arī valsts likumiem, jo ir rakstīts: " Rom. 13,1.6: Ikviens lai ir paklausīgs varām, kas valda. Jo nav valsts varas, kā vien no Dieva, un tās, kas ir, ir Dieva ieceltas. [..] Tāpēc maksājiet arī savas nodevas: viņi, kas uz to raugās, ir Dieva kalpi. 1. Pēt. 2,13-14: Esiet paklausīgi ikkatrai cilvēku starpā ieceltai kārtībai tā Kunga dēļ, ir valdniekam, kas ir pār visiem, ir pārvaldniekiem kā tādiem, kas viņa sūtīti, lai sodītu ļaundarus, bet atalgotu tos, kas dara labu." Kopsavilkuma jautājums: KĀ LAI TO VISU REALIZĒ - gimenes veido, vada un labus bērnus izaudzina MAZIZGLĪTOTI VECĀKI? Lūgsim; "Lai Dievs dziedina, vada un pārveido mūsu garu, dvēseli un miesu pēc Sava Dēla brīnišķīgajiem standartiem! Lai Dievs palīdz mums ikvienam vedot savu raksturu PĒC KRISTUS RAKSTURA LĪDZĪBAS tā, ka varam tikt glābti caur Pestītāju Jēzu Kristu!"
08.10.2009 18:27
sandra
bet ja no katola uz musulmani partop. ka tad ir. vai lauliba ar pirmo viru katoli tiek şkirta ?