„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Dzīve kā labākajās Parīzes mājās

Krāslavas rajona Kalniešu pagastā Podgurjes sādžā kādā nomaļā, bet skaistā vietā stāv neliels vagoniņš, no kura pa skursteni augšup lēni kāpj dūmu strūkliņa. Blakus laidarā rukšķ trīs sivēni, dzelzs būdā mauj govs, bet otra kopā ar zirgu mitinās vecā pussabrukušā šķūnī. Pagalmā no vagoniņa vienās zeķēs un krekliņā gavilēdams izspurdz mazs puisēns, kurš pamanījis virs galvas laižamies meža zosu baru, bet viesus, kas šai mājā ir liels retums, smaidot sagaida pati saimniece -- Marija Žaļuka. Tā ir viņas saimniecība, mājas, cerību saliņa, vismaz viņas izpratnē, taču nejaušam viesim kļūst nelāgi ap sirdi, redzot, ka arī tā dzīvo cilvēki. Šķiet, ka viņas dzīves vilciena sastāvam viens vagoniņš ir atkabinājies un palicis strupceļā uz rezerves sliedēm.

Komentāri

05.04.2004 21:04
Pesimists
Gribētos, lai pašvaldības pārstāvji ar savām bezmērīgi lielajām algām pamanītu šādus cilvēkus un ziedotu vismaz vienu mēnešalgu šādu cilvēku atbalstam... Bet viņi taču ir cū .... grābt, grābt un vēlreiz grābt, tas ir mūsu valsts deputātu sauklis ... Kā pašvaldības vadītājs Daugavpils rajona padomē var saņemt algu trīs vadošos amatos ??? Tātad viņam ir svarīga kvantitāte un "raušanas procedūra" nevis darba kvalitāte... Interesenti, cik ir palicis līdz tam laikam, kad latviešu tauta sāks ņemt rokās ieročus un uzsāks cīņu pret "prihvatizatoriem" ...
04.04.2004 19:09
Dream on!
Stipra sieviete un lielisks mazulis! Tā turēt! Lai viņai veicas!
04.04.2004 19:03
Fruti
Labs raksts! Par tādiem cilvēkiem JĀRAKSTA!!! <br><br>Apbrīnojama sieviete. Pagasta vadībai un sociālajam darbiniekam vajadzetu NĀKT TALKĀ, bet nevis dzērājus atbalstīt! Arī tā gudrā puišeļa dēļ!!! <br><br>Žurnālistei vajadzēja iztaujāt arī priekšniekus, ko darījuši lietas labā, kā palīdzējuši SIEVIETEI, kas nav nodzērusies, kā liela daļa tēviņu (kas pametuši likteņa ziņā arī savus bērnus), bet līdz spēku izsīkumam kopj savu senču zemi un audzina DĒLU par krietnu cilvēku!!!
02.04.2004 16:19
vilis
Baigais malacis.Bet tomēr, kaut vai bērniņa dēļ vai nevajadzētu meklēt civilizētāku dzīves veidu.