„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Kur Latgalē māca latgaliešu valodu?

Latgales skolās latgaliešu valodai atsevišķas mācību stundas nav atvēlētas, tikai dažās skolās novada dzimto valodu apgūst pulciņos un fakultatīvos.

Komentāri

28.10.2008 14:09
saprge
eisi sokūt, volūdys nav, partū ka jū nalītoj pat latgalīšu avīzēs i latgalīši poši. :D
21.10.2005 12:34
Imants Slišāns, baltinova@inbox.lv
Labi, ka ir vismaz šāds neliels apkopojums par latgaliešu valodas vietu Latgolas reģiona skolās. Paldies par to "Latgales Laikam". Tādus datus vajadzētu regulāri atjaunot un papildināt. Diemžēl, Izglītības un zinātnes ministrijā nav neviena darbinieka, kam tiešie darba pienākumi būtu apsekot šo lauciņu- latgaliešu valodas un kultūras vērtību vieta skolās. Viss atstāts tikai entuziastu rūpēm!
28.04.2004 12:13
Jōņs(Džons)
Paskaidrojumi. Latgalieši ir visi tie dažādu tautību iedzīvotāji, kas dzīvo Latgalē. Latgaļi ir slavenās letgaļu cilts pēcnācēji, kas, galvenokārt, dzīvo Latgalē. Latgaļi, lai gan pasēs spiesti rakstīt tautību "latvieši", ir latgaļi un lieto latgaļu valodu, kas pilnībā atbilst reģionālās valodas statusam saskaņā ar Eiropas minoritāšu un reģionālo valodu hartu. <br>Nav nekādas latgales izloksnes. Ir tikai dažādi (n0 15 - 60) latgaļu valodas dialekti. Bet latgaliešu valodas tiešām nav, jo ir latgaļu valoda.
26.04.2004 12:29
????
Par to var strīdēties - latgaliešu valoda ir vai nav.
26.04.2004 05:25
Ēriks Rikāns, ericrikans@chartermi.com
Esmu Latgalietis. Dzimis Gaigalavas pagastā.Tēvs, māte, vecmāte, utt promtams arī ir Latgalieši. <br><br>Latgaliešiem ir Latgales izlloksne. Latgaliešu valodas nav, nav bijis un nebūs. <br><br>Ēriks Rikāns, <br>Strūšanietis (tagad lamā par Vecstrūžaniem)