„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Daugavpilī "gimalajiešu lāci" var noķert ik uz stūra

Valsts valodas centrs maija sākumā bija izsludinājis akciju "Noķer gimalajiešu lāci", kas paredzēta, lai pievērstu uzmanību kļūdainam latviešu valodas lietojumam publiskās vietās un iesaistītu iedzīvotājus šādu kļūdu meklēšanā. Informāciju par šo akciju žurnālā "Ieva" bija ievērojusi arī Daugavpils 12. vidusskolas skolotāja Signe Kotova, kura nolēma likt lietā šādu piedāvājumu, proti, uzdeva to saviem skolēniem kā mājasdarbu. Jāatzīst, ka skolēni izrādījās varen čakli un savāca milzum daudz interesantu piemēru, kuri liecina par nemākulīgu latviešu valodas lietošanu Daugavpilī. Galvenokārt viņi šos piemērus meklēja pilsētas veikalos un visvairāk atrada "VP Market" tirdzniecības vietās uz veikalu izkārtnēm un preču iepakojuma.

Komentāri

17.05.2004 13:58
Muhomors
Nepiekrītu Jo - runa jau nav par to, ka sīkas kļūdas tiek pielasitas individuālā saraks'te vai runājot! Ja tādi Gimalajiešu lāči vismaz Daugavpilī ir sastopami visos veikalos, un, kas vēl briesmīgāk, lielajos izkārtņu uzrakstos, kur ir pareizi 3 - 4 vārdi no 10, tad kā lai tas, kurš mācās latviešu valodu iemācās pareizi??? Starp citu, pēdējā laikā par vārdu pareizrakstību ļoti pieklājīgi esmu aizrādījusi vairākos veikalos un pārsvarā pārdevēji nevis meta greizus skatienus, bet teica paldies:))
15.05.2004 20:14
jo
Tā arī nesapratu par to ielūgumu uz pagrabu. Un vispār: kļūdas jālabo, bet ja veidosīm tādas akcijas, tikai novērsim no latviešu valodas tos, kuri patiešām to gribējā iemācīties