„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Katrs ir dzimis būt pedagogs

Šopavasar veselu nedēļu Daugavpilī viesojās ievērojamais Krievijas Izglītības Akadēmijas goda loceklis, psiholoģijas doktors, profesors Šalva Amonašvili, kurš mūsu pedagogiem centās nodot humānās pedagoģijas būtību un idejas. Daugavpilī profesors pirms diviem gadiem lasījis lekcijas DU studentiem. Zālē, kur šoreiz klausīties profesoru pulcējās pedagogi no visas Latgales un pat Lietuvas, sienas rotāja plakāti ar tēzēm, kas raksturo humāno pedagoģiju. Viena no tām ir Jēzus Kristus vēstījums: "Gaisma ir neredzama liesma, kas nedeg, bet aizdedz visu, kam pieskaras un dod dzīvību".

Komentāri

19.02.2009 13:40
Inta, inta7777@inbox.lv
Esmu izteikta humānas pedagoģijas piekritēja, tāpēc iepriekš - jau vairāk kā 20.gadus atpakal pielietoju šīs metodes savā darba praksē no saviem uzskatiem, neko nezinot par humāno pedagoģiju, jo padomju laikos jaunajiem skolotājiem to nemācīja. Tas darbojas tieši tā, kā tagad lasu izcilā pedagoga atziņās! Tikai žēl, ka daudzi skolotāji teorētiski piekrit, bet diemžēl praksē to nelieto, jo savas ierastās metodes taču ir vieglākas un pēc tam brīnās, ka nav nekādas saskarsmes ar skolēniem, ka viņi visi ir briesmīgi , kur rodas tik daudz nesekmīgo un nekam nederīgie bērni? Uzskatu, ka jāsāk meklēt atbilde paša skolotājā un pēc tam būs redzams, kā izmainās skolēni! Domājams, ka ne visi skolotāji spēj to izdarīt, tāpēc ir problēmas pašiem, bērniem un vecākiem. Ne visi skolotāji ir skolotāji!!