„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Bruno Jansona piemiņu godina līdzgaitnieki, spāre un gulbji

Daugavpils rajona Pilskalnes pagasta "Mazajā Siguldiņā" 14.maijā, skanot flautai, atklāja piemiņas un norādes zīmi un iestādīja trīs ozolus ģeogrāfa un izziņas taku pamatlicēja Daugavpils rajonā, Daugavpils Pedagoģiskās universitātes rektora Bruno Jansona (1932-2003) piemiņai. Pasākumā piedalījās B.Jansona līdzgaitnieki un studenti. Un, šķiet, ne tikai cilvēki godināja B. Jansona piemiņu, bet arī daba - saules apspīdētā mežmalas pļaviņā slaidu loku izlieca spāre, paliekot ieklausīties flautas mūzikā, ezerā gulbji vicināja spārnus kā aplaudējot notiekošajam.

Komentāri

21.05.2004 22:03
latgalis
sveicieni no soikaana
21.05.2004 14:37
archa
Bruno Jansons bija izcils cilvēks. Šāda cieņas izrādīšana viņam ir vairāk nekā pelnīta, jo šī Cilvēka dzīves laikā izdarītie darbi ir nenovērtējami. Es pat ierosinātu pie Daugavpils Universitātes atklāt piemiņas plāksni Bruno Jansonam, ja pat ne pieminekli.