„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Naktspatversmē varēs uzņemt 52 cilvēkus

Daugavpils domes deputāti apstiprinājuši pilsētas naktspatversmes nolikumu, kas paredzēta 52 personām bez noteiktas dzīves vietas vai nonākušām krīzes situācijā. 3c Līdz šā gada februārim naktspatversme darbojusies uz sociālās patversmes bāzes, "Latgales Laikam" stāstīja Daugavpils Sociālās palīdzības centra (SPC) vadītājas vietniece Benita Liniņa. Tagad tā būs SPC struktūrvienība.

Naktspatversmes izdevumus finansēs no pašvaldības budžeta līdzekļiem. Šogad plānots tās telpu remonts.

Patversmē paredzētas 52 vietas, tostarp pa 16 vietām sievietēm un vīriešiem, 20 sēdvietas. Ziemā persona tur varēs atrasties no plkst. 18 līdz 8 un vasarā no plkst. 20 līdz 7. Ja ārā gaisa temperatūra būs mazāka par nulle grādiem, tad iemītnieki varēšot uzturēties uzņemšanas telpā visu naktspatversmes darbības laiku.

Naktspatversme nodrošinās guļamvietas, gultas piederumus, vakariņas, sanitāro telpu, dušas, tualeti, informāciju par tiesībām saņemt sociālo palīdzību un pakalpojumiem, to īstenošanas iespējām, kā arī par līdzdarbības pienākumiem, nepieciešamības gadījumā medicīnisko palīdzību vai norīkojumu uz ārstniecības iestādēm. Iespēju robežās nodrošinās ar apaviem un apģērbu no humānās palīdzības sūtījumiem, veļas un apģērba mazgāšanu.