„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Negadījums Dagdas vidusskolā neietekmēs skolēnu nākotni

Šobrīd Dagdas pilsētas domē ir izveidota speciāla komisija, kas izmeklēs Dagdas vidusskolas centralizētā matemātikas eksāmena darbu savlaicīgu neiesniegšanu Izglītības satura un eksaminācijas centrā (ISEC) un lems par skolas direktores atstāšanu amatā. Krāslavas rajona Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Ostrovska atzina, ka šī starpgadījuma dēļ absolventi necietīs, viņi jau saņēmuši sertifikātus un iesnieguši dokumentus izvēlētajās augstskolās.

Komentāri

28.07.2004 14:26
Ligita
Ir tā lieta, ka nedrīkstēja direktore uzticēt to sekretārei. Ja uzticēja - tad tikai pierādīja to, ka bezatdidīgi uztver SAVUS pienākumus. Nevajag jau no sekretātes prasīt tik daudz - viņas pienākumi atbilst viņas algai.
28.07.2004 14:25
Madara
Laikam jau vaina ir gan paša sistēmā (varbūt ar laiku darbus būs atļauts pārbaudīt tikai ministrei, citiem jau tak uzticēties nevar), gan direktores gan sekretāres neuzmanība. Bet ar tām atlaišanām gan nevajadzēja steigties, to bija jāizlemj pašvaldībai. Varbūt ka šie cilvēki ir gan atbildīgi, gan kompetenti gan visādi citādi labi darbinieki. Nu gadījās kļūme, ļoti nepatīkama, cieta skolēni (kautgan viss taču nokārtojās), varbūt būtu pieticis ar rājienu - simts procenti- viņi jau nu turpmāk līdzīgas kļūdas nepieļaus - tā viņiem laba mācība. Bet nāks jauni vietā - kur garantija, ka viņi būs uzmanīgaki un ,kas ir pats svarīgākais, zinošāki, jo nav taču noslēpums, ka uz latgales skolām, ja nav kāds labs vietējais pedagoks bez darba, labi specialisti labprātīgi nebrauc.
28.07.2004 11:06
Bizbiz
DIREKTOREI jāpaliek savā amatā! Ja SEKRETĀREI bija uzticēts nosūtīt ar kurjerpastu skolēnu darbus uz Rīgu, bet viņa to neizdarīja, tad SEKRETĀRE uzreiz jāatbrīvo no darba! Skolas vadītājam jāpieņem darbā tāds cilvēks sekretāres amatā uz kuru var paļauties, bet nevis, kas prasmīgi krāso matus un lako nadziņus!!! <br><br>SEKRETĀRE ir skolas vizītkarte!!! No viņas darba ir atkarīgs kāds priekšstats paliks par skolu apmeklētājam no malas. Pēc tā vērtē arī skolas administrācijas darbu!!! Sekretāre ir saikne starp skolu, skolēniem un viņu vecāki!!!
28.07.2004 09:41
vika
Neticami ,ka mēneša laikā neviens neatvēra seifu un neredzēja nenosūtītos darbus , kā arī citādi neatcerējās.
27.07.2004 15:16
Ligita
Sekratāre vispār nevar būt atbildīga par tādām lietām. Pēc likuma komisija direktora klātbūtnē iesniedz aploksni (kuru pat aizlīmē visu klātbūtnē) kurjerpastā. Un jadara to eksāmena dienā. Izlaidums nevar būt par attaisnojumu direktores bezatbildībai.
27.07.2004 11:48
Anita
Uzskatu, ka vaina ir mūsu nesakārtotajā izglītības sistēmā. Visu laiku mēģinām kaut ko jaunu. Pats trakākais, ka neuzticamies skolotājam. Vai tad skolotāji vairs neprot labot eksāmenu darbus? Nemaz nebija slikta agrākā izglītības sistēma, kad skolotājs mācīja un skolotājs arī laboja. Nav nepieciešamības skriet ar darbiem uz Rīgu, jo katrā rajonā un skolā ir speciālisti, kas var izvērtēt skolēnu darbus. <br>Konkrētajā gadījumā vainoju sekretāri par viņas paviršo un bezatbildīgo attieksmi pret darbu.
27.07.2004 09:05
oja
Sekretaares bezadbildiiba.Ko domaa tauta? <br>Vadiitajs uztic pienaakumu, bet nekontrolee. Vadiitajs arii iznaak vainiigs.Ko domaa tauta?