„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Mazpilsētas varētu uzņemt pensionārus

Latvijas premjerministrs Indulis Emsis izteicis priekšlikumu, ka pensionāri, kuri pēc īres griestu atcelšanas nespēs nomaksāt īres maksu, varētu no Rīgas un citām lielajām pilsētām pārcelties dzīvot uz mazpilsētām. Vairāku pašvaldību vadītāji neatbalsta šādu ierosmi, jo drīzāk vēlētos, lai iedzīvotāju vairākums būtu sociāli aktīvi cilvēki, kuri var dot ieguldījumu pilsētas attīstībā. Taču Latgales un Sēlijas pašvaldības nebūt nav tik kritiski noskaņotas.

Komentāri

01.08.2004 13:55
aleanse
Kaut kāds murgs ?... Kurš padomās par to, kad tomēr pensionāriem ir vajadzīga( vairāk vai mazāk ) arī medicīniskā aprūpe.Rajonos taču visas mazās lauku slimnīcas ir likvidētas un nav pat vairs normālas medicīniskās aprūpes. Kurš tad apmaksās tos ceļa izdevumus līdz poliklīnikai, kur var veikt visādas manupulācijas.
30.07.2004 23:05
garoza
pārcelties uz ''lētāku'' vietu protams var, bet vai jums šķiet situācija valstī ir normāla. <br>Daļa rīdzinieku vairs nevar atļauties dzīvot savā dzimtajā pilsētā !?
30.07.2004 08:37
Jaa
Nezinu kaa tagad, agraak arii Locikos bija daudz briivu dzivoklu. Lai pashvaldiiba neuztraucaas par sociaali aktiivajiem- tie tacu nevar nomaksaat komunaalos, bet pensionaari maksaa un nekurn!
29.07.2004 18:31
BT
Nu tak, piem., Pašulienē 70 tukši dzīvokļi stāv! Lai nāk, maksā, un dzīvo. Novada vadība būs priecīga.