„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Jaunlaulātajiem novelk "pēdējo kreklu"

Vīrieša un sievietes dzīvē diezin vai ir vēl satraucošāks un svinīgāks notikums par kāzām. Viens no svarīgākajiem brīžiem -- laulību ceremonija -- parasti tiek iemūžināts fotogrāfijās vai videofilmā. Vai gandrīz vienmēr. Jo, piemēram, Daugavpils dzimtsarakstu nodaļā ne jau visiem tas ir pa kabatai.

Komentāri

13.08.2004 08:29
RR
Sacīsim atklāti - te ir visīstākais korupcijas paraugs. Nekavējoties ir jāpāriet uz tirgus ekonomiku arī šajā stagnācijas perēklī. Latvija, kā zināms, tirgus ekonomikas apritē ir iegājusi , tikai šeit ir problēmas. Ceram, ka Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja to sapratīs un aizies uz Domi ar saprātīgu lēmuma projektu un šo nejēdzību Dome novērsīs.
10.08.2004 19:46
Brālis Tux
Nācies pašam baznīcā filmēt, gan kāzas, gan citus pasākumus - kā haltūru. Un nekad neesmu saņēmis pretenzijas, ka kādam no mācītājiem patraucēju. Uzvedies klusi un nemaisies pa kājām - ievēro šos noteikumus un nekādu problēmu. <br><br>Taču man arī nepatiktu, ja vairāki purni (kaut vai mani radinieki un laba gribēdami) skraidītu gar altāri un traucētu mācītājam mani laulāt. Pareizi būtu, ja iepriekš vienojas - strādā tikai viens vai divi operatori pašu vaininieku tuvumā (profesionāļi prot būt pietiekoši nemanāmi un neuzbāzīgi) - pārējie, ja grib, filmē no savām vietām.
10.08.2004 12:51
Jo
Nepiekrītu frāzei: "Agrāk tur skraidījuši daudzi fotogrāfi ar saviem fotoaparātiem". Mēs arī sarakstījāmies Daugavpilī 1990. gadā. Un, kaut arī mums pašiem bija profesionāls fotogrāfs, NEATĻĀVA viņam fotografēt dzimsarakstu telpās. <br>Joks tāds, ka vēl vakar pie draugiem skatījos kāzu bildes no Daugavpils dzimt. nod. Smieklīgi, bet FAKTS. Tieši tādās pašās pozās stāv jaunlaulātie kā mēs pirms 14 gadiem.
10.08.2004 11:11
Noverotajs
Labākais variants ir kāzu ceremoniju rīkot baznīcā. Tur nav nekādu problēmu un arī ceremonija ir daudz personiskāka un skaita. Kas attiecas uz domes rīkojumu, tad tas kasizdabūjis šo rīkojumu cauri ir noteikti labi samaksājis attiecīgajam ierēdnim. <br>Korupcija ir visur! Pat te. Tāpēc nav ko brīnīties, ka viss ir dārgāk. No kādiem līdzekļiem tad var samaksāt?