„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Dagdas vidusskolas direktori lūgs pārskatīt iesniegumu

19. augusta sēdē Dagdas dome lems par Dagdas vidusskolas direktores iespējamo atbrīvošanu no ieņemamā amata pēc viņas pašas atlūguma. Jau informējām, ka dienu pēc centralizēto eksāmenu sertifikātu izdošanas skolas seifā tika uzieti Dagdas vidusskolā aizpildītie centralizēto eksāmenu darbi matemātikā, kuri netika savlaicīgi aizsūtīti uz Rīgu. Pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas pretimnākšanai, skolēniem netika liegta iespēja saņemt atestātus un iestāties augstskolās. Skolas direktore Zinaīda Konošonoka iesniedza atlūgumu, uzņemoties atbildību par notikušo.

Komentāri

17.08.2004 08:56
Baibiņa
Lasot lielajos laikrakstos Dagdas atgadījumu: pirmā doma - vainīga sekretāre. Direktors lika izdarīt un viņa pat pirkstu nekustina. Pārdomājot lietas manī "dzima" cita doma: vadītājs vada kolektīvu, pieņem lēmumus un KONTROLĒ situāciju. Tātad tomēr vadītājs ir pie vainas, jo nav nokontrolējis- vai sekretāre dokumentus ir nosūtījusi. <br>Bet no cilvēcīgā viedokļa - es, personīgi, nosodu sekretāri.Viņa ir cūka, ka varēja tā "piečakarēt" savu priekšnieci. Es nezinu, vai es piekristu tā izrīkoties ar savu vadītāju?!Pat, ja tās būtu pāsvaldību vēlēšanas.... <br>Esiet uzmanīgi, priekšnieki!Sekretāres var daudz!
16.08.2004 19:15
saprats
vēlēšanas 2005 nav aiz kalniem, vecos nost.
16.08.2004 19:02
s
Uzskatu, ka direktorei jauznemas atbildiba par nenosutitajiem darbiem! Ja vinja nezin, kas atrodas seifa, nu tad piedodiet, kaa vinja var vadit skolu?
15.08.2004 11:39
Bizbiz, dagdānietis
Protams Dagda ir maza un visi labi pārzina situāciju, un vēl trakāk -- tādā mazā miestā zina arī ko kaimiņš ēdis brokastīs!!!! <br>KATRAM CILVĒKAM, kurš strādā, var atgadīties šādas situācijas, kad tu uztici OTRAM kaut ko veikt, bet viņš to nav izdarījis -- vienvārdsakot -- piečakarējis!!! Šinī gadījumā tā bija SEKRETĀRE! <br>Saprotams, ka skolas direktore un vēl domes deputāte, ļaužu acīs ir pastiprinātas uzmanības centrā!!! Dīvaini, ja Skolas direktore ir tik "slikta", tad KĀPĒC tik daudz Dagdas iedzīvotāju ir par viņu balsojuši, lai viņa kļūtu par deputāti??? Par DEPUTĀTU taču tāpat vien neieliek!!!! Dažs Dagdā nu dikti grib būt deputāts, bet ļaudis nebalso vēlēšanās par šo! Visādus pigorus vēl redzēsim pirms pašvaldības vēlēšanām 2005.gada martā!!! <br><br>Kas attiecas uz ministru, tad sevi cienošai amatpersonai gan nevajadzēja uzvesties kā puišelim smilšu kastē, un TELEFONISKI (!!!) klaigāt par atlūguma rakstīšanu uz līdzenas vietas!!! Uzraksti oficiālu lēmumu un nākamajā dienā petīcija būtu skolā vai Dagdas domē!! uz kuru jāsniedz atbilde! Taču arī ministrijas ierēdņiem bija jāredz, ka no Dagdas nav atnākuši visi skolēnu eksāmenu darbu!!!!!!!!! Par to viņi arī algu saņem!!! <br>Tāpēc nav ko pārspīlēt par "direktores izgāzšanos" un ka "ministrs nokļuvis muļķa lomā"!!! Tieši šādās ekstremālās situācijās KATRS parāda savu ĪSTO SEJU... Atliek tik ņemt vērā, lai zinātu uz kuru tā pa īstam varam paļauties!!!!!
13.08.2004 13:22
lats
Vienmēr ir vainīgs kāds cits ,tikai ne uzņēmuma vadītājs.Valstī tā jau ir iedzīvojusies prakse, kad neviens nekur un nekad nav vainīgs.šinī gadījumā tas ir skolotājs ,kurš audzina simtiem bērnu un kuram nav drosmes uzņemties atbildību. Kāds tas ir piemērs nākotnes sabiedrībai.Acīmredzot naudas pelnīšana ir dārgāka par godu.
13.08.2004 13:11
dagdānietis
ROKA ROKU MAZGā,abas nav tīras.Domei zaudēt vienu no saviem deputātiem ir kauna lieta un liels zaudējums.Nākamajās vēlēsanas būtu grūti patreizējiem pie varas esošajiem noturēties amatos.Tomēr DAGDA IR MAZA un visi labi pārzin situāciju.Grūti tomēr līdzcilvēkos pēc tādas izgāzšanās atgūt uzticību.Ministrs arī nokļuva muļķa lomā ar savu prasību par direktores atbrīvošanu no amata.