„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Ko skolā ēdīsim -- čipsus un limonādi vai cīsiņus un biezeni?

Katru gadu skolēnu veselība kļūst arvien sliktāka. Viens no iemesliem ir nepilnvērtīgais uzturs. 2003./2004. mācību gadā Daugavpils skolās vairāk nekā 2000 audzēkņiem bija dažādas hroniskas saslimšanas, tai skaitā -- 496 gremošanas traucējumi. Galvenokārt skolēni slimo ar hronisko gastrītu, gastroduodenītu un kuņģa čūlu. Turklāt situāciju pasliktina ne tikai atteikšanās no skolas pusdienām, bet arī nepietiekamais uzturs mājās. Jāpiebilst, ka skolēnu attieksme pret skolas pusdienām pilsētā un laukos ļoti atšķiras. Par to pārliecinājos, ciemojoties Daugavpils Saskaņas skolā un Krāslavas rajona Robežnieku pamatskolā.

Komentāri

17.09.2004 21:19
Mazais Jancis
Čipsus, čipsus! ..un kokakolu arī ..un tad vēl snikeru! :P <br>Cīsiņus mūsdienās no tualetes papīra un vecas 10 gadus iesaldētas gaļas taisa pievienojot tikai nātrija glutaminātu lai garšas kāpiņas drusku salēktos. A čipsos ir tomēr svaigi kartupeļi, daudz garšvielu ieskaitot nātrija glutaminātu, antioksindantu, konservatu, vitamīnu un pesticīdu! Kokakolā toties ir Nātrija benzonāts kas salīdzinot ar trekno mērci ko parasti uzgāž kartupeļiem ir tīrās izpriecas. :)