Hrapāniem uz „saldu” dzīvi cerību maz
- Inese Baranovska
- Aktualitātes
Silenē ceptā maize joprojām vietējiem iedzīvotājiem šķiet visgardākā, bet cik sūri grūti tā top, zina stāstīt tikai pats cepējs. Pirms vienpadsmit gadiem brāļi Hrapāni Silenē izveidoja savu firmu „Jums S”. Viņi sāka sakārtojot bijušā sadzīves pakalpojumu kombināta ēku. Sākums, kā parasti, bija labs un iecerēm bagāts. Kādu laiku praktizējušies lielākā maizes ceptuvē, Valērijs un Sergejs sāka paši cept maizi. Panākumi bija labi, tāpēc savas prasmes viņi pilnveidoja, pievēršoties arī virtuozākiem konditorejas darbiem – tortēm un smalkmaizītēm. Arī te cerētais attaisnojās, veikali izpirka produkciju, jo saldumu lietpratēji bija pratuši novērtēt no dabīgām izejvielām – medus un sviesta -- gatavotos gardos izstrādājumus. Valērijs atzīst, ka no tā saucamajām „E” piedevām konditorejas viņu izstrādājumos tiekot izmantota vien citronskābe.
Komentāri