„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.5 °C
neliels lietus

Japāņi Daugavpilī dziedāja latviešu dziesmas

22. aprīlī Janagavas japāņu kora (pilsēta atrodas aptuveni 300 km no Tokijas) koncerts bija pārsteigums daugavpiliešiem gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Nebija afišu un plašākas informācijas, lai par šī kora koncertu uzzinātu vairāk klausītāju. Tomēr koris pārsteidza dažus desmitus klausītāju arī labā nozīmē – jau pirmajās minūtēs japāņu koristi nodziedāja Latvijas valsts himnu latviešu valodā un Japānas valsts himnu dzimtajā valodā.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

09.05.2007 15:58
www,daugavpils.lv
Daugavpils ir saņēmusi pateicību no Japānas 09/05/07 Pateicības vēstule no Dates pilsētas mēra Šoudži Nisidas saņemta saistībā ar Janagavas sieviešu kora vizīti un uzstāšanos Daugavpilī. Vēstulē izteikts gandarījums par interesi, ko pret Japānas kultūru izrāda Daugavpils un izteikta cerība, ka kultūras apmaiņa turpināsies un kļūs arvien aktīvāka. Dates pilsētai ir interese par sadarbības paplašināšanu, ir piedāvājumi kultūras apmaiņai. Jāpiebilst, ka Daugavpilī regulāri notiek Japānas kultūras dienas, ir izveidojusies cieši sakari ar mūziķi Keiko Maknamaru, ir kopīgi mūzikas projekti. Un kā liecina Japānas kultūras dienas, daugavpiliešu interese par šo savdabīgo un tālo kultūru ir ļoti liela. Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka 5404374
02.05.2007 16:05
acs
Latgales Laiks” noskaidroja, ka Janagavas kora koncerts notika Japāņu kultūras dienās, ko rīkoja Daugavpils J. Raiņa 6. vidusskola. Klausītāji lūdza organizatoriem šādus pasākumus reklamēt vismaz nedēļu pirms to norises. Kur ta LL tik gruti gaja ar pasakuma "noskaidrosanu" ja Latvijas zinju agenturas (BNS, LETA), lielie portali (delfi.uc)un par to ZINJOJA gandriz nedelju ieprieks, turklat "klausitaji" var tac lasit arii "Latgales laiku", tur tac ar par to bija rakstic.